Κεφαλονιά: Μηχανοκίνητη πορεία για την Υγεία το απόγευμα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου

Υγεία - Κινητοποίηση - Ν. Κεφαλλονιάς
Φωτό αρχείου από παλιότερη κινητοποίηση για την Υγεία

Σε μηχανοκίνητη πορεία ενημέρωσης – διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας Υγείας στα δύο νησιά, θα προχωρήσει στις 6 το απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από το Γήπεδο Αργοστολίου και θα συνεχιστεί στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για συνέχεια πρωτοβουλίας που έλαβε ο συνδικαλιστικός φορέας, προκαλώντας σύσκεψη πριν από περίπου μία βδομάδα, στην οποία ανταποκρίθηκαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων «Ο Άγιος Μηνάς», η ΕΛΜΚ-Ι και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς – Ιθάκης, ενώ τη συμφωνία του με τις δράσεις του Εργατικού Κέντρου, εξέφρασε με επιστολή του το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Αργοστολίου.

Η κατάσταση με τη δημόσια Υγεία και στο Νομό της Κεφαλονιάς – Ιθάκης έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο, με τα προβλήματα να είναι πολλά, ειδικά στα δύο Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις των σωματείων προς το λαό της Κεφαλονιάς, με το ΕΚΚ-Ι να σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος απέναντι σε αυτό το έγκλημα που συντελείται απέναντι στις ίδιες μας τις ζωές. Κυβέρνηση, Ε.Ε. και Διοικήσεις έχουν τρομερές ευθύνες που πρέπει να αναδειχθούν. Η οργανωμένη πάλη για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει είναι μονόδρομος! Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε αυτή τη μάχη δική μας»!

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...