Κεφαλονιά: Τις Πυροσβεστικές υπηρεσίες επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Πυρκαγιά στα νησιά του Ιονίου
Φωτό Αρχείου / Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί η Τ.Ο. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ, στις πυροσβεστικές υπηρεσίες των νησιών μας εν όψη της αντιπυρικής περιόδου, μετά την επίσκεψη στους πυροσβεστικούς σταθμούς Ιθάκης και Παλλικής, αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον Γιάννη Κουρούκλη, μέλος της Τ.Ε. επισκέφτηκε την Παρασκευή 16/7 την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και συνομίλησε με τον διοικητή και τους πυροσβέστες για ζητήματα πυροπροστασίας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου.

Τα στελέχη του ΚΚΕ άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρόνια τώρα η αντιπυρική προστασία και η δασοπροστασία στη χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων, του Πυροσβεστικού Σώματος. Άσκησαν επίσης κριτική στο ότι δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση της πρόληψης και καταστολής από το κράτος όσον αφορά την δασοπροστασία και πυροπροστασία. Συνυπεύθυνη είναι και η Τοπική Διοίκηση ( Δήμος και Περιφέρεια ) , γιατί δεν έχουν σε προτεραιότητα το ζήτημα της δασοπροστασίας και πυροπροστασίας, δεν διεκδικούν την επαρκή χρηματοδότηση, στελέχωση και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ίδιας της Περιφέρειας και του δήμου, αλλά στηρίζουν επί της ουσίας την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που έχει τραγικά αποτελέσματα για τις λαϊκές περιουσίες και το περιβάλλον.

Τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν επίσης τους εργαζόμενους στην Πυροσβεστική να μην αποδεχθούν, αλλά να αγωνιστούν ενάντια στις αντεργατικές ανατροπές της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγούν σε μια ζωή όπου η ανασφάλεια, η ευελιξία και τα εξαντλητικά ωράρια, οι εκατοντάδες απλήρωτες ώρες δουλειάς το χρόνο, η καθήλωση των μισθών των εργαζομένων, οι ελαστικές μορφές απασχόληησης θα γίνουν καθεστώς.

Το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει και διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων αυτών, όπως και των εργασιακών των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος με Ερωτήσεις στη Βουλή, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Συμβούλια, ξεκινώντας από την αντίληψη ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος, από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους σεισμούς αποτελούν βασική προτεραιότητα.

Δείτε ακόμα...