Κεντρική Μακεδονία: Σχολεία κλειστά – Δρόμοι απροσπέλαστοι χωρίς αλυσίδες

Αντιολισθητικές αλυσίδες σε αυτοκίνητα σε δρόμους που δεν έχουν καθαριστεί ακόμα από τα χιόνια
Φώτο Αρχείου / Πηγή: Eurokinissi – MotionTeam

Παραμένουν τα προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονίας λόγω χιονόπτωσης και παγετού. Σχολεία παραμένουν κλειστά ενώ πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι χωρίς αλυσίδες.

Κλειστές παραμένουν σήμερα ορισμένες σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας λόγω της κακοκαιρίας. Πρόκειται για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις τοπικές κοινότητες Ριζωμάτων, Ράχης και Τριποτάμου. Όλες οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες του δήμου Βέροιας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δε θα λειτουργήσουν σήμερα, επίσης, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Νάουσας και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ και τα ΚΔΑΠ.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων μόνο σε κάποια τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 76ο έως το 97ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας με Ξηρολίβαδο, Δάσκιο και Φυτειά, στο οδικό δίκτυο προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3/5 Πηγαδιών, στη δημοτική οδό Νάουσας – Ροδοχωρίου.

Στην Πέλλα, από το 20o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Άρνισσας – χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, στο Κιλκίς, από το 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γρίβας- Λιβαδίων και στην Πιερία από το 32ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Δείτε ακόμα...