Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου: Καταδίωξη κι ακινητοποίηση ταχύπλοου σκάφους διακινητών

Πλωτό ΛΣ 616 του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στο λιμάνι της Ρόδου
Φώτο Αρχείου / Πλωτό ΛΣ 616 του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο λιμάνι της Ρόδου / Πηγή: HCG

Σήμερα το ξημέρωμα περιπολικό σκάφος από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου εντόπισε, καταδίωξε και ακινητοποίησε ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για διακίνηση και παράνομη είσοδο στη χώρα μεταναστών.

Συγκεκριμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατόπιν ενημέρωσης στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να πλέει στην θαλάσσια περιοχή «ΑΦΑΝΤΟΣ». Το σκάφος φέρεται να αποβίβασε πέντε ανθρώπους στην ανωτέρω παραλιακή περιοχή, οι οποίοι διέφυγαν προς άγνωστη διεύθυνση. Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το Τ/Χ σκάφος εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς. Μετά από προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο χειριστή του.

Οι έρευνες συνεχίζονται από στεριάς από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ με τη συνδρομή της Αστυνομίας, προς εντοπισμό αποβιβασθέντων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Με πληροφορίες από Φωνή Λ.Σ

Δείτε ακόμα...