Κένυα: Στους 179 οι νεκροί από νηστεία μέχρι θανάτου στο δάσος Σακαχόλα

’Aλλα 29 πτώματα πιστών εντοπίστηκαν σήμερα στο δάσος Σακαχόλα της Κένυας, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τη χριστιανική αίρεση που καλούσε τα μέλη της να νηστέψουν μέχρι θανάτου για να πάνε στον παράδεισο.

Μέχρι σήμερα οι αρχές έχουν προχωρήσει στην εκταφή συνολικά 179 πτωμάτων. Αναζητούν θύματα σε ρηχούς τάφους στο δάσος Σακαχόλα αλλά και τυχόν επιζώντες, αφού εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

Την Τετάρτη, κενυατικό δικαστήριο αρνήθηκε να αφήσει ελεύθερο με εγγύηση τον «πάστορα» Πολ Μακένζι, τον επικεφαλής της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης, που κατηγορείται ότι διέταξε τους πιστούς να λιμοκτονήσουν, μαζί με τα παιδιά τους, για να πάνε στον παράδεισο πριν έρθει το τέλος του κόσμου. Ο δικηγόρος του Μακένζι είπε ότι ο πελάτης του συνεργάζεται με τις αρχές. Ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Ρόντα Ονιάντσα, είπε σήμερα ότι οι έρευνες επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές του δάσους αυτού. Οι εκταφές θα συνεχιστούν αύριο Σάββατο.

Ένας νεκροθάφτης που μετέχει στις έρευνες είπε στο πρακτορείο Reuters ότι 12 από τα πτώματα που εντοπίστηκαν σήμερα ανήκαν σε παιδιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΑΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...