ΚΕΠΒ – Θήβα: Χωρίς πρωινό και με ληγμένα τρόφιμα οι φαντάροι που γύρισαν απ’ τις διακοπές του Πάσχα

Φαντάροι της Β’ ΕΣΣΟ από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας (ΚΕΠΒ) καταγγέλλουν με επιστολή τους στο alt.gr ότι τις ημέρες των εορτών κι ενώ είχαν μόλις επιστρέψει απ’ την εορταστική τους άδεια ( 1ο γκρουπ) στο στρατόπεδο δεν τους χορηγούνταν πρωινό ενώ τρόφιμα στο ΚΨΜ ήταν ληγμένα.

Οι απαράδεκτες συνθήκες σ’ αυτό το στρατόπεδο συνεχίζονται με τις επιστολές καταγγελίας να φθάνουν στο alt.gr με κάθε ΕΣΣΟ που περνάει από κει. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να βελτιώσουν στο παραμικρό τις συνθήκες διαβίωσης, τη διατροφή και βασικές ανάγκες για τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Όταν πρόκειται όμως να στείλει όπλα εκτός συνόρων ενεργεί άμεσα.

Ολόκληρη η επιτολή που μας έστειλαν οι φαντάροι απ’ το ΚΕΠΒ:

“Εμείς, φαντάροι της Β’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΒ Θήβας, καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός ότι στο ΚΨΜ του στρατοπέδου στις 27 Απριλίου πωλούνταν ληγμένα τρόφιμα ενώ ταυτόχρονα δεν δινόταν πρωινό στους οπλίτες.Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της 26ης και το πρωί της 27ης Απριλίου επιστρέψαμε από την άδεια του Πάσχα στο ΚΕΠΒ Θήβας, από όπου σε λίγες μέρες θα μετακινηθούμε στην Κύπρο για να υπηρετήσουμε το υπόλοιπο της θητείας μας. Το βράδυ της 26ης μας ανακοινώθηκε στην αναφορά ότι το επόμενο πρωί δεν θα δοθεί πρωινό. Ως εκ τούτου, το πρωί της 27ης οι οπλίτες που είχαν γυρίσει από την άδεια τους, αναγκάστηκαν να αγοράσουν τρόφιμα από το ΚΨΜ για να τραφούν. Εκεί διαπίστωσαν ότι αρκετά από τα σάντουιτς και τα κρουασάν που προσφέρονταν, είχαν ημερομηνία λήξης 24/4, δηλαδή ήταν ληγμένα. Εν ολίγοις, όχι μόνο δεν δόθηκε πρωινό στους στρατεύσιμους που είχαν γυρίσει από την άδεια τους, αλλά η μοναδική εναλλακτική που είχαμε, ήταν ληγμένα σάντουιτς, για τα οποία έπρεπε να πληρώσουμε και από πάνω.Έτσι ενώ από τη μία βλέπουμε ότι σε άλλα θέματα, όπως το να στέλνονται όπλα στην Ουκρανία ,να αγοράζουμε φρεγάτες ή να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς  λειτουργούν άψογα, από την άλλη  είναι κόστος να δωθεί πρωινό σε όλους τους φαντάρους και αυτό που μένει για εμάς είναι τα ληγμένα σάντουιτς και κρουασάν.Από τη μεριά μας δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από το να λαμβάνουν οι οπλίτες όλα τα γεύματα της μέρας, ανεξάρτητα του αν έχουν έρθει από άδεια, και να υπάρχει έλεγχος της ποιότητας των τροφίμων που προσφέρονται στα κυλικεία και το ΚΨΜ του στρατοπέδου.

Φαντάροι της Β’ ΕΣΣΟ, ΚΕΠΒ Θήβας “

Δείτε ακόμα...