ΚΕΠΒ – Θήβα: Σοβάδες έπεσαν σε θάλαμο γεμάτο φαντάρους

ΚΕΠΒ: Σοβάδες έπεσαν σε κρεβάτι σε θάλαμο νεοσυλλέκτων
ΚΕΠΒ: Σοβάδες έπεσαν σε κρεβάτι σε θάλαμο νεοσυλλέκτων

Ένα απίστευτο περιστατικό όταν σοβάδες έπεσαν σε θάλαμο γεμάτο φαντάρους, καταγγέλλουν στο alt.gr νεοσύλλεκτοι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα.

Οι νέοι της ΣΤ’ ΕΣΣΟ του Νοέμβρη που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον ελληνικό στρατό για να υπηρετήσουν τη θητεία τους ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα που λέγεται «αρχαία κτήρια» από νωρίς.

Όποιος φαντάρος έχει περάσει απ’ το ΚΕΠΒ, στη Θήβα γνωρίζει από πρώτο χέρι το πρόβλημα των κτηριακών εγκαταστάσεων. Εξάλλου, στο alt.gr σε κάθε ΕΣΣΟ λαμβάνουμε μηνύματα από φαντάρους που υπηρετούν στη Θήβα και εκφράζουν την αγωνία τους για τις συνθήκες που επικρατούν.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους φαντάρους, η τύχη ήταν με το μέρος τους, αφού οι σοβάδες έπεσαν σε κρεβάτι που ήταν άδειο.

Λόγω των μέτρων Covid-19, στις μονάδες οι στρατιώτες κοιμούνται σε κουκέτες, εναλλάξ πάνω και κάτω. Αυτό σημαίνει ότι στα δύο διπλανά κρεβάτια βρίσκονταν δύο φαντάροι στο πάνω κρεβάτι.

Ευτυχώς, οι σοβάδες έπεσαν στο κενό κι έτσι δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη, αφού για το συγκεκριμένο πρόβλημα, των κτηριακών εγκαταστάσεων στο ΚΕΠΒ, στη Θήβα – αλλά και σε άλλα στρατόπεδα- έχουν γίνει σειρά ερωτήσεων από το ΚΚΕ στη Βουλή. (ενδεικτικά διαβάστε εδώ)

Ταυτόχρονα, υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες όλα αυτά τα χρόνια απ’ τους στρατιώτες που υπηρετούν, χωρίς όμως να έχει διορθωθεί κάτι.

Λεφτά για το ΝΑΤΟ υπάρχουν, για τους φαντάρους όχι

Μόνο 2020 η χώρα μας δαπάνησε 4,4€ δισ. για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες με το ποσό αυτό να εκτιμάται περίπου στα 6,5€ δισ. (!) για το 2021.

Απ’ αυτά τα υπέρογκα ποσά, στα οποία περιλαμβάνονται τα Rafale, ο εκσυγχρονισμός των F-16, η αποστολή Φρεγατών εκατοντάδες μίλια μακριά απ’ τα σύνορα, κ.ά, δεν περισσεύει ούτε ευρώ για τους φαντάρους!

Δείτε ακόμα...