ΚΕΠΒ Θήβας: Τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας είναι υποκριτικά

Νεοσύλλεκτοι φαντάροι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα καταγγέλλουν οτι απαράδεκτες συνθήκες στο στρατόπεδο αποκαλύπτοντας ότι τα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας είναι υποκριτικά. Ολόκληρη η καταγγελία τους:

Ως νεοσύλλεκτοι από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο στρατόπεδο ήρθαμε αντιμέτωποι με την τραγική κατάσταση εδώ. Την ίδια ώρα που από τα μεγάφωνα ακούγονταν μηνύματα για την πανδημία, τα μέτρα πρόληψης υποκριτικά, αντιμετωπίσαμε συγχρωτισμό σε ουρές εν μέσω πανδημίας, παντελής έλλειψη αντισηπτικών στους χώρους του στρατοπέδου.

Αφού ολοκληρώσαμε τις πρώτες διαδικασίες και μεταφερθήκαμε στους θαλάμους η εικόνα ήταν ακόμη χειρότερη. Να δουλεύουν 4 ή και λιγότερες τουαλέτες για 80 άτομα και αυτές σε άθλια κατάσταση, αντίστοιχα και ντουζιέρες σε πολλούς θαλάμους χωρίς ζεστό νερό, ένα σαπούνι και αν για όλους, προφανώς όχι αντισηπτικά, βρωμιά, ακόμα και πλημμυρισμένοι θάλαμοι κλπ. Έπειτα μεταφερθήκαμε για το πρώτο μας γεύμα. Στις βρύσες πριν και από το φαγητό δεν υπήρχε σαπούνι, έπειτα τους δίσκους μας αναγκαζόμαστε να τους πλένουμε σε εξωτερικές βρύσες δίπλα από σκουπίδια, κουτσουλιές.

Και κάπως έτσι κυλάνε οι μέρες εδώ την ίδια ώρα που όλη η ευθύνη όπως από την αρχή της πανδημίας πέφτει στην ατομική ευθύνη των φαντάρων και μάλιστα με ελλιπή μέσα καθώς ακόμα και καθαριστικά μας χορηγούν με το σταγονόμετρο και αναγκαστήκαμε να αγοράσουμε μόνοι μας στην έξοδο. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε προβληματισμός, συζήτηση ,οργή και για την κατάσταση εδώ αλλά και συνολικά γιατί ξέρουμε ότι οι δυσκολίες εδώ είναι αντίστοιχες και έχουν την ίδια αιτία με αυτά που συναντούσαμε και θα συναντήσουμε και έξω από δω στα σχολεία μας, στις σχολές μας, στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς.

Σε αυτή τη βάση ήταν για μας έμπνευση ο νικηφόρος αγώνας των διανομέων με τις εξελίξεις στην efood. Πολλοί από μας όπως και συνολικά η νεολαία εργαζόμαστε στον κλάδο της εστίασης ως σερβιτόροι, λάντζα, barista, διανομείς, εργαζόμενοι σεζόν και γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει και τι μας περιμένει μετά από δω. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα σας , χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις που λόγω της θητείας δεν μπορούσαμε να είμαστε εκεί. Τροφοδότησαν συζητήσεις και μέσα στο στρατόπεδο και για το πώς και τι μπορούμε και εμείς να κάνουμε εδώ.

Νέοι εργαζόμενοι στον επισιτισμό- τουρισμό.

Μας δίνετε δύναμη ! Είμαστε στο πλευρό σας !

Νεοσύλλεκτοι φαντάροι στο ΚΕΠΒ Θήβας.

Δείτε ακόμα...