Κεραμέως: Παρατείνεται το σχολικό έτος

Ν. Κεραμέος, Υπουργός Παιδείας της ΝΔ - Γενάρης 2021 - Ανακοινώνει το άνοιγμα ξανά των σχολείων
Φώτο Αρχείου / Ν. Κεραμέος, Υπουργός Παιδείας της ΝΔ – Γενάρης 2021 – Ανακοινώνει το άνοιγμα ξανά των σχολείων / Πηγή: Eurokinissi

Την παράταση του σχολικού έτους για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία έως τις 25 Ιούνη και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιούνη ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, στις 10 Μάη θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά Σχολεία, με μοναδικό μέτρο τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Τα self test θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν και οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιούνη για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιούνη για τα ΕΠΑΛ.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις, ενώ η βαθμολογία θα προκύψει από τον μέσο όρο του 1ου και 2ου τετραμήνου.

Όσο αφορά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τη δυνατότητα συμπλήρωσης παράλληλου μηχανογραφικού, η υπουργός είπε ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα μέσω πανελληνίων, είτε σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ με τον βαθμό του απολυτηρίου τους και ορισμένα άλλα κριτήρια που θα ανακοινωθούν. Ο αριθμός των εισακτέων ανά πανεπιστημιακό τμήμα θα ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

 Όσο αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Δείτε ακόμα...