Κερατσίνι: Τίμησαν την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην αντιφασιστική συναυλία – συγκέντρωση, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας,  τιμώντας την ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών.

Εργαζόμενοι, νέοι και νέες της ευρύτερης  περιοχής δήλωσαν για άλλη μια φορά τα αντιφασιστικά τους αισθήματα, αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο ΚΚΕ που είναι πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Εξάλλου όπως δηλώνουν οι στίχοι του δολοφονημένου μουσικού «εδώ είναι Κερατσίνι, Πειραιάς. Κληρονομιά μας τα Ταμπούρια και η πλατεία Κοκκινιάς». Στίχοι που ήταν γραμμένοι και στο πανό στην εξέδρα της συναυλίας μαζί με το σύνθημα «Τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που το γεννά».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά και ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά.

Ν. Αμπατιέλος: Το μέτωπο μας με τον φασισμό είναι διαρκές γιατί έχουμε μέτωπο με το σύστημα που τον γεννά

«Είμαστε εδώ, στο Κερατσίνι! Ακριβώς εδώ, στο σημείο που πριν 10 χρόνια ένα τάγμα εφόδου, με εντολές της εγκληματικής – ναζιστικής οργάνωσης, της Χ.Α., δολοφονούσε τον αντιφασίστα μουσικό – εργάτη – Κερατσινιώτη Παύλο Φύσσα» τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΤΕ Πειραιά και υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Πειραιά ξεκινώντας την ομιλία του.

Υπογράμμισε ότι το μέρος που γίνεται η αντιφασιστική συγκέντρωση – συναυλία έχει τεράστιους συμβολισμούς, όμως και η μέρα δεν είναι τυχαία καθώς «η 9η Μάη φωτίζει τον δρόμο και το πώς βάζεις τον φασισμό στα σκουπίδια της ιστορίας, εκεί που ανήκει!».

Ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε ότι η νίκη αυτή «αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προσφορές του σοσιαλισμού στην ανθρωπότητα. Αυτές είναι οι δικές μας αξίες που εμπνέουν και σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το ξέρουν καλά τα επιτελεία της αστικής τάξης, η ΕΕ γι’ αυτό και τις πολεμάνε». Πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση – συναυλία «είναι απάντηση στην προκλητική προβολή – στα πλαίσια της “διαφήμισης” που έκαναν η κυβέρνηση, άλλα κόμματα, ΜΜΕ σε διάφορες παραφυάδες της ΧΑ. Είναι μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ για να μη σηκώνει κεφάλι ο φασισμός, ο ρατσισμός, η μισσαλοδοξία».

«Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης, της πάλης για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τη νεολαία χωρίς διακρίσεις! Είναι απάντηση στα κόμματα που τοποθετούνται απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό με ψηφοθηρικά κριτήρια, με βάση το που θα πάνε οι ψηφοφόροι της ΧΑ, από ποιους κόβει ψήφους η απαγόρευση ενός ναζιστή εγκληματία από το να κατέβει στις εκλογές κλπ» σημείωσε.

Ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε στην ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, τη θεωρία της ταύτισης του κομμουνισμού με τον ναζισμό που είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ και υιοθετείται από κάποιους και στη χώρα μας σημειώνοντας πως «τέτοια “παραθυράκια” για μελλοντική χρήση αφήνει η ρύθμιση της κυβέρνησης, αλλά και αυτή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ που έβαζε στο παιχνίδι τον τρομονόμο.

Είδαμε, μάλιστα, ότι, παρόλο που το κόμμα του καταδικασμένου ναζί εγκληματία απορρίφθηκε, το κόμμα του μέχρι πρότινος “μπροστινού” του κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει. Το δικό μας μέτωπο με τον φασισμό είναι σταθερό, διαρκές και ανυποχώρητο, ακριβώς γιατί έχουμε μέτωπο με το σύστημα και τα συμφέροντα που τον γεννούν και τον στηρίζουν. Το ΚΚΕ συμβάλλει σε όλη του την ιστορία και έτσι θα συνεχίσει ώστε να μην τολμήσουν οι φασίστες να ξαναβγούν στο προσκήνιο».

«Την πραγματική, ολοκληρωτική απάντηση μόνο το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να τη δώσει» τόνισε και υπογράμμισε: «Κάθε άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά: Ο φασισμός δεν χτυπιέται με τη σημαία του κεφαλαίου και των κερδών των λίγων, αυτούς άλλωστε υπηρετεί. Ο φασισμός πολεμιέται με περισσότερη και μαχητική πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, ενάντια στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τον θρέφουν.

Και όπως δείχνει η ιστορία, πολεμιέται με τους Κομμουνιστές πιο δυνατούς και πάντα μπροστά στη λαϊκή πάλη! Στη μάχη για να κερδίσουμε τη ζωή μας, σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό κέρδος και ένα εχθρικό κράτος. Σε σύγκρουση με αυτούς που ευθύνονται για τα εγκλήματα που ζούμε, για το έγκλημα στα Τέμπη, και τα άλλα “Τέμπη”, τους χώρους δουλειάς που μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες, τη διαλυμένη δημόσια υγεία. Σε σύγκρουση με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που ευθύνονται για τη φτώχεια των πολλών και τη ζωή με pass, το άρπαγμα από funds λαϊκών σπιτιών την ώρα που κάποιοι “λίγοι” σπάνε το ένα ρεκόρ κερδοφορίας μετά το άλλο…

Σε αυτή τη μάχη θα αντιμετωπίσουμε και το μακρύ χέρι του συστήματος τους φασίστες, την καταστολή. Σε αυτή τη μάχη θα απομονώσουμε επίδοξους σωτήρες που παίζουν με τις αγωνίες του λαού και ειδικά της νέας γενιάς. Σε αυτή τη μάχη ρίχνεται το ΚΚΕ και για αυτό πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατό και μετά τις εκλογές, απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, τόσο στους δρόμους όσο και στις κάλπες. Για να ενισχυθεί η ελπίδα στον λαό και να ανοίξει ο δρόμος και η προοπτική μιας κοινωνίας που η εκμετάλλευση, οι πόλεμοι, ο φασισμός θα μπουν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

Μέτα την ομιλία ο Ν. Αμπατιέλος κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα. 

Σωτ. Πουλικόγιαννης: Οι φασίστες μόνιμο όπλο στη φαρέτρα του κεφαλαίου

Ο Σ. Πουλικόγιαννης υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β’ Πειραιά, σημείωσε μεταξύ άλλων πως το σημείο της συγκέντρωσης αποτελεί σύμβολο της σύγχρονη πάλης ενάντια στο φασισμό στη χώρα μας. Στηλίτευσε την υποκρισία των αστικών κομμάτων που δήθεν κόπτονται για την δράση των φασιστών, αλλά κρύβουν ότι αποτελούν μόνιμο όπλο στη φαρέτρα του κεφαλαίου το οποίο και αυτά υπηρετούν. 

Υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης της Χρυσής Αυγής αλλά και στην πείρα από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη που επιβεβαιώνει ότι οι φασίστες είναι συστημικοί μέχρι το μεδούλι, αφού μπήκαν μπροστά για το  χτύπημα των συνδικάτων, κατά παραγγελία των εργοδοτών. 

«Τους λέμε είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε, όποιο προσωπείο και αν φορέσουν, θα τους στείλουμε στα λαγούμια τους», υπογράμμισε.

Η Μάγδα Φύσσα με την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Παραβρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Α’ και Β’ Πειραιά καθώς και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας. 

Μεγάλη συναυλία

Ακολούθησε συναυλία. που ξεκίνησε με το τραγούδι «Κερατσίνι» γραμμένο για την δολοφονία του Π. Φύσσα και την ιστορία της πόλης, από την Ανθή Μητροπέτρου και μουσική του Περικλή Μπισκίνη. Το τραγούδησε μοναδικά η Ξένια Γάργαλη, με συνοδεία τον Π. Μπισκίνη στο πιάνο. Μάλιστα όλοι οι συντελεστές πρόσφεραν τα πνευματικά δικαιώματα του τραγούδιου στην μητέρα του Παύλου,  Μάγδα. Την σκυτάλη πήρε στην συνέχεια ο Απόστολος Ρίζος με το τραγούδι «Σε αυτή την χώρα»  για την «ιστορία που κοιμάται σε ένα κουτί». Ακολούθησαν οι: Ξένια Γάργαλη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Γιώργος Μεράντζας, Περικλής Μπισκίνης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Διονύσης Τσακνή, Drugitiz.


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...