Κέρκυρα: Στάχτη έγιναν 130 στρέμματα δάσους στην περιοχή Άγιος Στέφανος στον Ερημίτη

Κέρκυρα, Κασσιόπη του Ερημίτη, εκεί που επενδυτές θα κατασκευάσουν ξενοδοχείο και μαρίνα εν μέσω λαϊκών αντιδράσεων. Ότι απέμεινε από την πυρκαγιά του Σαββάτου 17/8/2020
Κέρκυρα, Κασσιόπη του Ερημίτη, εκεί που επενδυτές θα κατασκευάσουν ξενοδοχείο και μαρίνα εν μέσω λαϊκών αντιδράσεων. Ότι απέμεινε από την πυρκαγιά του Σαββάτου 17/8/2020 / Πηγή: Eurokinissi

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, στον Ερημίτη στην Κέρκυρα. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιήθηκαν το πρωί και από δύο ιπτάμενα μέσα στης Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, έχουν καεί ολοσχερώς 130 στρέμματα δασικής έκτασης, πυκνής βλάστησης ενώ αναμένεται να διερευνηθούν τα αίτια της εκδήλωσης πολλαπλών εστιών της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Κασσιόπη του Ερημίτη, επενδυτές θα κατασκευάσουν ξενοδοχείο και μαρίνα εν μέσω λαϊκών αντιδράσεων. Τα επενδυτικά σχέδια εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ με τροπολογία που κατέθεσε σε άσχετο νομοσχέδιο δίνει την δυνατότητα παράκαμψης των αρμοδιοτήτων του δήμου για την έκδοση αδειών και βεβαιώσεων μεταφέροντας τη σχετική αρμοδιότητα στο υπουργείο Υποδομών.

Δείτε ακόμα...