Κέρκυρα: Συνάντηση ΚΚΕ με Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας
Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Κέρκυρας – Μάης 2021

Την Δευτέρα 24 Μάη έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΥΠΣ) Κέρκυρας.

Από πλευράς ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπορμπότης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Γαρδίκης . Ενώ την ΕΥΠΣ Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ Νίκος Καρατάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Έντονα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στην Κέρκυρα

Οι Πυροσβέστες που υπηρετούν στην Κέρκυρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα χρωστούμενα ρεπό και άδειες, στις απαιτήσεις της Fraport στο αεροδρόμιο, στην επιβάρυνση των συναδέλφων του με τους υγειονομικούς ελέγχους στο αεροδρόμιο, στη νέα δομή και λειτουργία του Πυροσβεστικού Σώματος στο πλαίσιο της Πολικής Προστασίας κ.α.

Ξεχώρισε επίσης, το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στις υπηρεσίες. Πρόκειται κατά αρχήν για την πολυετή αναμονή της μετεγκατάστασης του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού στο νέο κτήριο (παλιό νοσοκομείο) στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων.

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την επίσης πολυετή καθυστέρηση στην εύρεση νέου κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων. Ειδικά το συγκεκριμένο κτήριο είναι ακατάλληλο σε τέτοιο βαθμό που βάζει και διοικήσεις στο δίλημμα ακόμη και της κατάργησης του Π/Κ για την ασφάλεια των Πυροσβεστών. Στους Αργυράδες υπηρετούν συνολικά 20 Πυροσβέστες. Αξιοποιώντας «λύσεις ασπιρίνες» για ενοικίαση νέου χώρου κωλυσιεργεί η μετεγκατάσταση. Οι Πυροσβέστες ζητούν να χτιστεί νέο κτήριο ή να εγκατασταθούν σε άλλο που να πληρεί και τις προδιαγραφές ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου και βέβαια να είναι ασφαλές για τους Πυροσβέστες.

1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας - παλιό κτίριο - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας – παλιό κτίριο – Μάης 2021

ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει και τους Πυροσβέστες

Από την πλευρά της η αντιπροσωπία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν οι πυροσβέστες, οι οποίες βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των Πυροσβεστών, είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Αύξησαν ταυτόχρονα τη φορολογία, τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, την πρόσβαση σε πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες για τους Πυροσβέστες και τις οικογένειές τους.

ΚΚΕ: Αντεργατικοί νόμοι και κρατική καταστολή πάνε μαζί

Τόνισαν ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται ο λαός από το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Την ίδια στιγμή οι Πυροσβέστες αξιοποιούνται ως θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής, ενισχύοντας τον κατασταλτικό τους ρόλο. Αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε πάντα μαζί.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο και στους Πυροσβέστες και τις οικογένειές τους όπως και στη συνδικαλιστική τους δράση. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την πρόθεση όλων των Κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό.

Οι Πυροσβέστες μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα χρειάζεται να παλέψουν μαζί με το λαό ενάντια στο νόμο «έκτρωμα» του Υπουργείου Εργασίας και ταυτόχρονα απέναντι σε κάθε μορφή ενίσχυσης του κατασταλτικού τους ρόλου.

1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας - παλιό κτίριο - Μάης 2021
Φώτο Αρχείου / 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κέρκυρας – παλιό κτίριο – Μάης 2021

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ευχαρίστησε για τη στήριξη και βοήθεια που παρέχει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη των αιτημάτων των Πυροσβεστών τα οποία προωθεί με ερωτήσεις στη Βουλή, με παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα δημοτικά συμβούλια του νησιού.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν ό,τι μέσα διαθέτουν για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης.

Δείτε ακόμα...