Κέρκυρα: Συνάντηση ΚΚΕ με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας
Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας – Μάης 2021

Την Δευτέρα 24 Μάη έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΕΑΥ) Κέρκυρας.

Από πλευράς ΚΚΕ στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μπάμπης Χαραλάμπους, πρώην βουλευτής, Περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Γαρδίκης. Ενώ από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Νίκος Μποζίκης και ο Αντιπρόεδρος Πλάτωνας Στέφος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού.

ΕΥΑ Κέρκυρας: Επιδόματα επικινδυνότητας και παραμεθορίου καθώς και δικαίωμα στην απεργία

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Ένωσης ανέδειξαν μια σειρά από ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 400 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Κέρκυρα κι εντάθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Μεταξύ άλλων τα κατασταλτικά μέτρα που πάρθηκαν την περίοδο των Lockdown έφεραν αντιμέτωπους τους αστυνομικούς με το λαό. Σε πολλές περιοχές της χώρας όπως και στην Κέρκυρα η πίεση από τις Διευθύνσεις προς τους αστυνομικούς για να βεβαιώνονται παραβάσεις προκάλεσε την αγανάκτηση πολιτών κι αστυνομικών. Για μια ανάλογη δήλωση, που έκανε πρόσφατα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Πρόεδρος της Ένωσης, σήμερα ελέγχεται πειθαρχικά.

Οι εκπρόσωποι της ΕΑΥ Κέρκυρας τόνισαν την αδικία που υφίστανται να εξαιρούνται από το επίδομα παραμεθορίου. Σημειωτέων η Κέρκυρα αποτελεί πύλη εξόδου μεταναστών και προσφύγων καθώς και πύλη εισόδου τουριστών στη χώρα.

Μεταξύ άλλων οι συνδικαλιστές αστυνομικοί εξήγησαν στους εκπροσώπους του ΚΚΕ τη σημασία που έχει η διεκδίκηση των πάγιων αιτημάτων των αστυνομικών όλης της χώρας για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην Απεργία όπως και του επιδόματος επικινδυνότητας.

ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή πολιτική πλήττει και τους αστυνομικούς

Από την πλευρά της η αντιπροσωπία του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούν οι Αστυνομικοί, οι οποίες βέβαια καθορίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Αυτές είτε πετσόκοψαν το εισόδημα των αστυνομικών, είτε το διατήρησαν στα ίδια χαμηλά επίπεδα. Αύξησαν ταυτόχρονα τη φορολογία, τις δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, την πρόσβαση σε πολιτιστικές – αθλητικές δραστηριότητες για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Ενώ τα αποθεματικά των ταμείων, οι συντάξεις και τα εφάπαξ των ένστολων συνολικά, και των αστυνομικών ειδικά, δέχθηκαν την «άλωση» απ’ όλες τις Κυβερνήσεις.

ΚΚΕ: Αντεργατικοί νόμοι και κρατική καταστολή πάνε μαζί

Τόνισαν ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται ο λαός από το αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί όπως και τα άλλα Σώματα Ασφαλείας αξιοποιούνται ως θεματοφύλακες της αντιλαϊκής πολιτικής, ενισχύοντας τον κατασταλτικό τους ρόλο. Αντιλαϊκά μέτρα και καταστολή πάνε πάντα μαζί.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο και στους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους όπως και στη συνδικαλιστική τους δράση. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την πρόθεση όλων των Κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης ξανά στο λαό. Ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας από την προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οι περιορισμοί στις διαδηλώσεις και οι νέοι περιορισμοί που φέρνει η σημερινή Κυβέρνηση ΝΔ, θα έχουν άμεση επίδραση και στους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί, οι ίδιοι, έχουν εμπειρία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, της ίδιας της υπηρεσίας τους.

Χρειάζεται να παλέψουν μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα μαζί με το λαό ενάντια στο νόμο «έκτρωμα» του Υπουργείου Εργασίας και ταυτόχρονα απέναντι σε κάθε μορφή ενίσχυσης του κατασταλτικού τους ρόλου. Οι αστυνομικοί δεν πρέπει να βρεθούν απέναντι στο λαό.

Το ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ευχαρίστησε για τη στήριξη και βοήθεια που παρέχει το ΚΚΕ, με την ανάδειξη των αιτημάτων τους, τα οποία προωθεί με ερωτήσεις στη Βουλή, με παρεμβάσεις στο Περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο. Αναφορά έγινε από τα μέλη του ΔΣ και στο γεγονός ότι το ΚΚΕ στηρίζει το συνδικαλισμό στο Αστυνομία.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ δεσμεύτηκαν να αξιοποιήσουν ότι μέσα διαθέτουν για να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης.

ΚΚΕ: Περιοδεία στους αστυνομικούς

Η Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε επίσης τους αστυνομικούς, που υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ιονίων Νήσων και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, στα γραφεία τους.

Συναντήσεις είχε το κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Περιφερειακό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο Θεόδωρο Αθανασόπουλο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας, Μάνθο Γιαννούλη.

Δείτε ακόμα...