“Εδώ και τώρα να σημάνει συναγερμός. Καμιά συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών! Άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ “, σημειώνει η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) καλώντας σε συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας στο Σύνταγμα.
Αναλυτικά σημειώνει:
“Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Παλαιστίνη κλπ, οι ΗΠΑ με τον δήθεν «ειρηνοποιό» Τραμπ αιματοκυλούν και το Ιράν. Τα περί “πυρηνικής απειλής” και “διασφάλισης της ειρήνης”, που επικαλούνται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσχήματα, όπως παλιότερα ήταν τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ που δεν βρέθηκαν ποτέ.
Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι ευρωατλαντικοί σύμμαχοι τους υλοποιούν μακρόπνοους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για την απόκτηση του ελέγχου σε μια περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας, με τελικό στόχο την διασφάλιση της πρωτοκαθεδρίας στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα απέναντι στην Κίνα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες και ιστορικές ευθύνες. Με τη στήριξη ουσιαστικά και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, έχει εμπλέξει τη χώρα σε ένα “ντόμινο” συγκρούσεων χωρίς τέλος. Παραχωρώντας βάσεις, υποδομές, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, μετατρέπει τον λαό και τη χώρα σε στόχο αντιποίνων, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες απειλές του Ιράν. Αυτό το νόημα είχαν άλλωστε και οι προ ημερών προετοιμασίες στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την “αντιπυραυλική προστασία της χώρας”.
Συνάδελφοι, η κυβέρνηση δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό να τον σέρνει σε τέτοιες επικίνδυνες περιπέτειες.
Εδώ και τώρα να σημάνει συναγερμός. Καμιά συμμετοχή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!
Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα καλεί κάθε συνάδελφο με την οικογένειά του στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στη συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ, η ΕΕΔΥΕ και άλλοι φορείς τη Δευτέρα 23 Ιούνη 19.30, στο Σύνταγμα, για:
- Να καταδικάσουμε την επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν, που φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης.
- Να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ισραήλ, τη διακοπή κάθε συνεργασίας με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, το κλείσιμο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, την επιστροφή της ελληνικής φρεγάτας από την Ερυθρά Θάλασσα και της πυροβολαρχίας Patriot από τη Σαουδική Αραβία όπως και άλλων στρατιωτικών μονάδων από αποστολές εκτός συνόρων.”