ΚΕΘΑ: Καταγγέλλει τις «γιορτές» μίσους που διοργάνωσε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

ΚΕΘΑ_logo small

Την απαράδεκτη «γιορτή» μίσους που διοργάνωσε -όπως κάθε χρόνο- η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), με αφορμή την «επέτειο της νίκης» του κυβερνητικού στρατού στις 29 Αυγούστου 1949, καταγγέλλει η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ).

Στις άθλιες αυτές εκδηλώσεις, που διακρίνονται για το κλίμα άκρατου αντικομμουνισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας συμμετείχαν τοπικοί παράγοντες, ο γνωστός και μη εξαιρετέος ανεξάρτητος βουλευτής Κ. Μπογδάνος, πολιτικοί απόγονοι συνεργατών των ναζί και των Ταγμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι ακροδεξιών, φασιστικών και βασιλικών οργανώσεων. Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα της βουλευτού Ιωαννίνων της ΝΔ Μ. Α. Κεφαλά,

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), αναφέρει: «Οι ομιλίες και η δήλωση του ”σεβασμιότατου μητροπολίτη” ξύπνησαν μνήμες της μεταπολεμικής Ελλάδας, όταν η ”πατριωτική” και η ”εθνική” πολιτική των τότε κυβερνήσεων, φόρτωνε στην πλάτη του λαού βία, εξορίες, εκτελεστικά αποσπάσματα, ενοχοποίηση ακόμα και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Αντ/γος ε.α. Σ. Κουτρής στο χαιρετισμό του, ανάμεσα στα άλλα, φρόντισε να υπογραμμίσει, ότι ”Και ο Γράμμος και το Βίτσι εκείνο το Αύγουστο του ’49 αποτελούν φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση”!

Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό και δεν τιμά τους αποστράτους συναδέλφους, η διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων από την ΕΑΑΣ, πολύ δε περισσότερο με τη συμμετοχή νοσταλγών του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας και της δικτατορίας

Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για εμάς τους νεότερους ότι οι εκατοντάδες μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί στην περίοδο της φοβερής, της μεγάλης δεκαετίας του 1940- 1950 τάχθηκαν ενάντια στην αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική επέμβαση και την ντόπια αντίδραση. Μπροστά στο πραγματικό χρέος και καθήκον τους, όταν η πατρίδα κινδύνευε, διάλεξαν το δρόμο της τιμής και της αξιοπρέπειας και όχι την υποταγή και τη δουλοφροσύνη, με τίμημα την ίδια τους τη ζωή.

Η ΕΑΑΣ, ως ΝΠΔΔ, εποπτεύεται απ’ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της εκάστοτε κυβέρνησης, γι‘ αυτό και οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης είναι βαριές. Ευθύνες έχουν και οι τάχα ”προοδευτικές” κυβερνήσεις του παρελθόντος που διατήρησαν και τις εκδηλώσεις, όπως και τις ενώσεις αποστράτων.

Η ΕΑΑΣ, στην οποία υποχρεωτικά εντάσσονται οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς μετά την αποστρατεία τους, διοργανώνει τις τελετές αυτές με χρήματα που κρατούνται υποχρεωτικά από τις συντάξεις όλων των αποστράτων συναδέλφων του Σ.Ξ. και μάλιστα, σε καιρούς δύσκολους για όλο το λαό, όπως και για τις περισσότερες από τις οικογένειες των αποστράτων. Έτσι με την χρηματοδότηση της ΕΑΑΣ μετακινούνται προς τους χώρους των τελετών νοσταλγοί του φασισμού ναζισμού, απόστρατοι και άλλοι.

Καλούμε τους αποστράτους συναδέλφους να καταδικάσουν ανοιχτά την ΕΑΑΣ, για τους εορτασμούς αυτούς και να απαιτήσουν την κατάργησή τους.

Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι να απομονώσουν αποφασιστικά κάθε είδους ναζιστές και τα άλλα φασιστοειδή, που υποστηρίζουν, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στο λαό».

Δείτε ακόμα...