ΚΕΘΑ, ΠΟΜΑΣ και ΚΑΠΑ καλούν στη σημερινή συγκέντρωση για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων που τιμούν την Πρωτομαγιά, καλούν Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνας (ΚΕΘΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ) και η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ).

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα συμμετέχει στον αγωνιστικό απεργιακό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο πλευρό όλων των εργαζομένων. Όλοι μαζί, τιμάμε την 1η του Μάη μέρα – σύμβολο στον αγώνα των εργατών όλου του κόσμου. Τιμούμε τους εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του ’36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του ’44 και όλους όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι απόστρατοι συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους συνταξιούχους και στις φετινές απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, για να συμπαρασταθούμε στα παιδιά μας, εργαζόμενους και ανέργους, που αγωνίζονται και διαμαρτύρονται!“, σημειώνει η ΚΕΘΑ στο κάλεσμα της.

Απ’ την πλευρά της η ΠΟΜΑΣ σημειώνει: “Ως απόστρατοι στρατιωτικοί, συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς που οργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα και θα βρεθούμε πλάι πλάι με τα παιδιά και τα εγγόνια μας, που αγωνίζονται και διεκδικούν, ένα καλύτερο μέλλον. Μας αξίζει ένα καλύτερο αύριο“.

Ενώ η ΚΑΠΑ καλεί “… και τους απόστρατους. Μπορεί το κάλεσμά μας να είναι «σπόρος σε άγονη γη», όμως η ιστορία είναι αδιάψευστος μάρτυρας, πως «βγάζει φύλλα, ανθίζει». Αστυνομικός ήταν ένας από τους 200 ήρωες της Καισαριανής, αστυνομικός ήταν και το θύμα του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος σε οικοδομή του Πειραιά. Όπως διακηρύσσουμε, πως ο ρόλος της αστυνομίας ως κατασταλτικού μηχανισμού δεν εκδημοκρατίζεται, έτσι δεχόμαστε πως κάποιοι αστυνομικοί που προέρχονται από εργατικές οικογένειες και δεν αλλοτριώνουν τη συνείδησή τους, μπορούν να αγωνίζονται μαζί με το λαό”.

Δείτε ακόμα...