ΚΕΤΘ – Αυλώνας: Καταγγελία νεοσυλλέκτων της 2023/Ε ΕΣΣΟ για τις συνθήκες διαβίωσης

Στρατιώτες στο ΚΕΤΘ-Αυλώνα
Πηγή: Eurokinissi

Νεοσύλλεκτοι που παρουσιαστήκαμε στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ νιώσαμε την ανάγκη να δημοσιεύσουμε επιστολή για τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο.

Όπως όλοι οι νεοσύλλεκτοι, έτσι και εμείς όταν περάσαμε την πύλη νιώθαμε άγχος, ανασφάλεια για το τι θα αντικρίσουμε, που αφήναμε πίσω την καθημερινότητα μας, διακόψαμε την εργασία μας, τις σπουδές μας κτλ.

Πόσο μάλλον που τις μέρες της κατάταξης μας περάσαμε τον Γολγοθά με τα χαρτιά, την ένδυση κλπ από το πρωί έως το βράδυ, πολλοί μάλιστα έχοντας φάει μόνο 1 κρουασάν και 1 χυμό που μας χορήγησαν. Την ίδια στιγμή μείναμε χωρίς τα κινητά μας τηλέφωνα αφού μας τα πήραν με την πρόφαση ότι είχαν κάμερα, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά μας και τους δικούς μας.

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το στρατόπεδο είναι υποστελεχωμένο χωρίς καν τα απαραίτητα.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε εκπτώσεις κατά την διάρκεια της θητείας μας και της εκπαίδευσης μας. Τα προβλήματα διαβίωσης είναι πολλά και κρίσιμα ενώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την υγιεινή μας.

Από το κρύο νερό στα ντουζ και τους αρουραίους που κυκλοφορούν πάνω από τα καζάνια στα μαγειρεία μέχρι τους βραστήρες που χαλάνε και τα καθαριστικά που δεν υπάρχουν σε βαθμό που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών. Άλλωστε, τα ίδια τα στελέχη πολλές φορές τα αναγνωρίζουν και προσπαθούν να κατευνάσουν την δυσαρέσκεια καλύπτοντας ακόμη και με δικά τους έξοδα τις ανάγκες για καθαριότητα, κάτι που φυσικά είναι ένα προσωρινό μπάλωμα στο πρόβλημα.

Γιατί τα παραπάνω προβλήματα είναι συνέπεια της πολιτικής που το κράτος και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούν και για τα ζητήματα του στρατού .Γιατί απέναντι μας έχουμε ένα κράτος που δεν δίνει κονδύλια για τις ανάγκες των στρατεύσιμων, συνολικά του λαού αλλά για τις ανάγκες λίγων.

Ότι είμαστε νεοσύλλεκτοι δεν μας κάνει να ξεχνάμε όλα όσα έχουν ζήσει οι γενιές μας και την κατάσταση που έχει βρεθεί ,τις δυσκολίες και τα μεγάλα εμπόδια ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής.

Έτσι λοιπόν και μέσα στο στρατόπεδο δεν “ψαρώνουμε”. Με όπλο μας της αλληλεγγύη μεταξύ των στρατευμένων και την αναφορά με ψηλά το κεφάλι μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αξίζουν για μια αξιοπρεπή θητεία και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε να λύνονται όλα τα προβλήματα.

Νεοσύλλεκτοι στο στρατόπεδο Αυλώνα

Δείτε ακόμα...