ΚΕΥΠ, Λαμία: 56 κρούσματα κορονοϊού – Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης

Για έκρηξη κρουσμάτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία κάνουν λόγω νεοσύλλεκτοι της Β’ ΕΣΣΟ.

Συγκεκριμένα, παρά τα όποια μέτρα παίρνουν φαντάροι και μόνιμο προσωπικό, η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει, αφού χθες καταμετρήθηκαν 56 κρούσματα κορονοϊού!

Μετά τα πρώτα κρούσματα οι φαντάροι ζήτησαν από τη Διοίκηση να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους του νεοσύλλεκτους και το προσωπικό της μονάδας. Χθες ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία με την καταγραφή 56 συνολικά κρουσμάτων, αριθμός πολύ μεγάλος συγκριτικά και με το μέγεθος της μονάδας.

Οι φαντάροι καταγγέλλουν ότι “τεράστιες ελλείψεις τα στρατόπεδα”, σε μια περίοδο όξυνσης των κρουσμάτων πανελλαδικά, και την κυβέρνηση να “αφήνει απροστάτευτους τόσο τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους όσο και τα στελέχη, τα οποία συμβάλλουν όσο μπορούν”.

Δεν είναι η πρώτη ΕΣΣΟ με καταγραφή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων. Θυμίζουμε ότι και στις προηγούμενες ΕΣΣΟ διαφορετικά κέντρα βρέθηκαν στο “μάτι” της πανδημίας, φανερώνοντας την γύμνια ουσιαστικών μέτρων και στα στρατόπεδα.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα με το ΚΕΠΒ στη Θήβα, την 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, το ΚΕΕΔ, στο Μεγάλο Πεύκο, το ΚΕ “Πόρος” όπου πραγματικά μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση οφείλει εδώ και τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού.

Δείτε ακόμα...