ΚΕΥΠ Λαμίας: Ήδη μετράμε σχεδόν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Στρατευμένοι - Φαντάροι - Νεοσύλλεκτοι - Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), Λαμία
Φώτο Αρχείου / Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), Λαμία / Πηγή: ΓΕΣ

Δεν έχει περάσει καλά καλά μια εβδομάδα από τη μέρα που παρουσιαστήκαμε στο ΚΕΥΠ Λαμίας και ήδη μετράμε σχεδόν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέσα στο στρατόπεδο, με την κατάσταση μόνο χειρότερη να προμηνύεται για τις επόμενες μέρες.

Η αρχική λύση για την προστασία των νέων στρατευμένων οι οποίοι έχουμε έρθει σε επαφή με κρούσματα ήταν να…παστωθούμε οι φαντάροι ο ένας πάνω στον άλλον σε θαλάμους μικρότερους(!) από ότι ήμασταν αρχικά. Όποιο ιατρικό…πρωτόκολλο και αν έχει δώσει η κυβέρνηση, πάει κόντρα με την κοινή λογική το να μπαίνουν μαζί σε σχεδόν κλειστοφοβικούς θαλάμους πάρα πολλά άτομα περιμένοντας απλά την ώρα που θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα και θα εξαπλωθεί ο ιός σε όλους μας!

Κάτω από την παρέμβαση των φαντάρων και τη διεκδίκηση μας να αραιώσουν οι χώροι αλλά και από την προσπάθεια των στελεχών του ΚΕΥΠ Λαμίας να δοθεί μια καλύτερη λύση πετύχαμε να απλωθούμε σε μεγαλύτερους χώρους εντός του στρατοπέδου και να εξασφαλιστούν κάπως καλύτερα οι μεταξύ μας αποστάσεις και συνθήκες υγιεινής.

Είναι τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης! Όπως αφήνει αθωράκιστο το σύστημα υγείας, όπως αφήνει τους χώρους δουλειάς να λειτουργούν με μοναδικό πρωτόκολλο την κερδοφορία του κεφαλαίου έτσι έχει αφήσει και στο έλεος τους τα στρατόπεδα να αντιμετωπίσουν τον κορονοϊό. Δεν έχει λάβει το παραμικρό μέτρο για την ασφάλεια των στρατιωτών που υπηρετούν δύο χρόνια τώρα τη θητεία τους αλλά και των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που μόνοι τους παλεύουν να βρουν μια λύση στο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων παρ’ όλο που βρισκόμαστε για τα καλά στο τέταρτο κύμα του ιού.

Απαιτούμε άμεσα να δοθεί λύση στο εκρηκτικό πλέον πρόβλημα. Να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να υπάρχει πραγματική απομόνωση όσων έχουμε έρθει σε επαφή με κρούσμα, να βρεθεί ασφαλής τρόπος ώστε να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων η οποία διακόπηκε και να προχωρήσουμε στην ορκωμοσία μας.

Δείτε ακόμα...