Κι άλλα καράβια του θανάτου σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη

Πάνε κι έρχονται οι καραβιές του θανάτου σε λιμάνια ανά την Ελλάδα, από τον βορρά ως τον νότο, φορτωμένα με άκρως επικίνδυνα υλικά των Αμερικανών και όπλα των ΝΑΤΟικών. Επιβεβαιώνονται έτσι διαρκώς οι κίνδυνοι για τον λαό μας από την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ενόσω κλιμακώνονται οι κόντρες με άλλα κέντρα για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», με εντολή του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ναυλομεσίτες ψάχνουν πλοίο ικανό να μεταφέρει τουλάχιστον 250 κοντέινερ τύπου TEU, μήκους έως 305 μέτρων, «εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τις κανονιστικές απαιτήσεις συμβατότητας και διαχωρισμού HAZMAT», δηλαδή «επικίνδυνων υλικών».

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους δίνουν …λακωνικά την πληροφορία ότι το προς μεταφορά υλικό είναι Κατηγορίας Κινδύνου 1, υποδιαίρεση 1.1 -1.4S («Hazard Class 1 Material, Division 1.1 – 1.4S»), κατηγορία που αφορά «επικίνδυνα υλικά» με «κίνδυνο έκρηξης», μεγαλύτερο ή μικρότερο.

Από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ μπαίνει και επιμέρους απαίτηση κάθε κοντέινερ να φέρει βάρος 15.160 κιλά ή περίπου 15 τόνους έκαστο. Άρα, με τουλάχιστον 250 κοντέινερ, μιλάμε για σχεδόν 4.000 τόνους επικίνδυνου μεταφερόμενου φορτίου. Όλο αυτό με ένα μόνο πλοίο…

Πού πάει; Με βάση τα σχετικά έγραφα των Αμερικανών, και αυτό το πλοίο – όπως και αντίστοιχα που προηγήθηκαν – θα φορτώσει στη Σούδα, δίνοντας και μια ιδέα τού τι έχουν αποθηκευμένο εκεί οι Αμερικανοί, μια ανάσα από τα σπίτια, τις δουλειές, την καθημερινότητα χιλιάδων λαού της περιοχής, στη βάση τους («NSA Souda Bay») που ολοένα και γιγαντώνεται, στο πλαίσιο και της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις, μετά τις δύο διαδοχικές «επικαιροποιήσεις» της, όπως προετοιμάστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν υπογράφηκαν και υλοποιούνται επί ΝΔ.

Σημειωτέον, στη συνέχιση του δρομολογίου του, το πλοίο προγραμματίζεται να δέσει και στο Νόρντενχαμ της Γερμανίας, όπου συχνά ξεφορτώνονται φορτία για τη βάση που διατηρεί σε κοντινή απόσταση ο αμερικανικός στρατός, Miesau Ammunition Depot, από όπου τροφοδοτούνται με πυρομαχικά οι δυνάμεις τις οποίες οι ΗΠΑ έχουν διασπείρει σε αυτό που οι ίδιοι ονομάζουν «ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων». Η βάση θεωρείται, εξάλλου, ο μεγαλύτερος χώρος αποθήκευσης πυρομαχικών που διατηρούν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτός της επικρατείας των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, το δρομολόγιο και η διασύνδεση μεταξύ των δύο βάσεων αποδεικνύουν ξανά τον κομβικό ρόλο της Σούδας για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται ασταμάτητα οι διεκπεραιώσεις πολεμικού υλικού των Αμερικανών προς και από τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία μέσω Αλεξανδρούπολης, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της περιοχής ως αμερικανοΝΑΤΟικού προπυργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ριζοσπάστη», οι Αμερικανοί είναι σε αναζήτηση και πλοίου ικανού να μεταφέρει τουλάχιστον 185.000 τετραγωνικά πόδια (σε βάρος, περίπου 15.000 τόνους) στρατιωτικού φορτίου. Το δρομολόγιο είναι από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι αυτήν την περίοδο οι Αμερικανοί επαναπατρίζουν στις ΗΠΑ και σε αντικατάστασή τους φέρνουν άλλες, φρέσκιες δυνάμεις τους στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της επιχείρησής τους «Atlantic Resolve».

Διόλου τυχαία, τις προηγούμενες μέρες έδεσαν διαδοχικά στον ακριτικό λιμένα τα γιγαντιαία μεταγωγικά των ΗΠΑ «Liberty Pride» και «USNS Brittin». Τη διεκπεραίωση των φορτίων τους ανέλαβαν περίπου 200 στελέχη του 39 Transportation Battalion και του 839 Transportation Battalion, τα οποία προηγουμένως είχαν αφιχθεί στην πόλη και αναπτυχθεί στα στρατόπεδα «Κανδηλάπτη» και «Γιαννούλη».

Το υλικό ανήκε στην 1st Brigade Combat Team της 101st Airborne Division και στην 10th Mountain Division, που σταδιακά εισέρχονται στο ευρωπαϊκό πεδίο επιχειρήσεων, ενώ θα πάρουν μέρος και στη γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Defender Europe 23», με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία.

Δείτε ακόμα...