Κιλκίς: Προκλητική βεβήλωση του μνημείου – αγάλματος του Αντάρτη

Μνημείο - άγαλμα του Αντάρτη, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς και αναπαριστά τον Κιλκισιώτη καπετάνιο του ΕΛΑΣ Γαρέφη
Φώτο Αρχείου / Μνημείο – άγαλμα του Αντάρτη, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς και αναπαριστά τον Κιλκισιώτη καπετάνιο του ΕΛΑΣ Γαρέφη

Την προκλητική βεβήλωση του μνημείου – αγάλματος του Αντάρτη, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς και αναπαριστά τον Κιλκισιώτη καπετάνιο του ΕΛΑΣ Γαρέφη, με φασιστικά σύμβολα και ανιστόρητα συνθήματα, καταγγέλλει η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, η οποία προχώρησε και στην άμεση αποκατάσταση του μνημείου.

Με ανακοίνωσή της σημειώνει πως ό,τι και να κάνουν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των φασιστών, των δοσίλογων και ταγματασφαλιτών, όσο και αν προσπαθούν να σβήσουν από τη μνήμη του λαού τη μεγάλη εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ, την ξεχωριστή προσφορά της ΕΠΟΝ, δεν θα τους περάσει.

«Ο λαός του Κιλκίς γνωρίζει από πρώτο χέρι ποιοι πραγματικά σήκωσαν το βάρος της αντίστασης την περίοδο της Κατοχής, ποιοι ανυπόταχτα μπήκαν μπροστά και οργάνωσαν την πάλη του λαού, τον γλίτωσαν από την πείνα, τις κάθε λογής ατιμώσεις, λευτέρωσαν τον τόπο δίνοντας την ίδια τη ζωή τους, την ώρα που άλλοι έφευγαν και παρατούσαν τον λαό στη μοίρα του και άλλοι ανοιχτά τάσσονταν και πολεμούσαν στο πλευρό των κατακτητών μέχρι ακόμα και τη μέρα που ο ΕΛΑΣ έμπαινε απελευθερωτής στο Κιλκίς στις 4-11-1944. Τα γεγονότα της ηρωικής μάχης του Κιλκίς είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Θα τους ενοχλεί πάντα ότι οργανωτής και αιμοδότης αυτής της τιτάνιας πάλης ήταν το ΚΚΕ με τα μέλη και τα στελέχη του. Η λύσσα τους για τους αγώνες των κομμουνιστών και για καθετί που θυμίζει την ηρωική εποποιία της αντίστασης του λαού μας κατά των ναζί, κατά των φασιστών ξεσπά στα μνημεία, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές.

Σήμερα, τους ενοχλεί ιδιαίτερα η προοπτική παραπέρα ενδυνάμωσης της αγωνιστικής συμπόρευσης του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ, γιατί αυτή η προοπτική είναι η μόνη που βάζει στο στόχαστρο τον καπιταλισμό, δηλαδή το σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, τον φασισμό – ναζισμό», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος και διαβεβαιώνει ότι τέτοιες ενέργειες θα πέφτουν στο κενό, «γιατί μέσα στη συνείδηση των νέων, των ανθρώπων του μόχθου, ο φασίστας, ο ναζιστής, μαζί και τα σύμβολά τους, είναι συνώνυμα των μεγαλυτέρων εγκλημάτων. Τους υποσχόμαστε πως η θέση τους θα παραμείνει εκεί που τους πρέπει, στο περιθώριο και το σκοτάδι της Ιστορίας».

Δείτε ακόμα...