Κίνα: Ανακοινώθηκαν δύο θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 έπειτα από έναν χρόνο

Κορονοϊός-Τεστ στη Wuhan-Κίνα
Τεστ Κορονοϊού στην επαρχία Wuhan της Κίνας

Η Κίνα κατέγραψε σήμερα τους δύο πρώτους θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 έπειτα από έναν χρόνο και πλέον, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας (σ.σ. το υπουργείο Υγείας), καθώς η χώρα έχει βρεθεί τελευταία αντιμέτωπη με την πιο σοβαρή αναζωπύρωση των μολύνσεων από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι δύο θάνατοι, που διαπιστώθηκαν στην επαρχία Τζιλίν, είναι οι πρώτοι οι οποίοι ανακοινώνονται από την 25η Γενάρη 2021 στην Κίνα –εξαιρουμένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο–, όπου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώθηκαν 4.051 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η Κίνα, η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορονοϊός, στα τέλη του 2019, κατάφερνε ως πρόσφατα να διατηρεί υπό πλήρη έλεγχο την επιδημία, επιβάλλοντας αμέσως ιδιαίτερα αυστηρά και μαζικά μέτρα περιορισμού, όμως η παραλλαγή Όμικρον, εξαιρετικά μεταδοτική, έχει προκαλέσει τους τελευταίους μήνες πολλαπλές εστίες σε όλη τη χώρα.

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να ασκεί την πολιτική «μηδέν COVID», σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

Οι αρχές αναγκάστηκαν έτσι θέσουν υπό περιορισμό πόλεις όπως η Σεντζέν, τεχνολογικό κέντρο με 17,5 εκατομμύρια κατοίκους. Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, πο

Δεκάδες εκατομμύρια κινέζοι τελούν υπό περιορισμό στα σπίτια τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι αρχές προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες είναι δυνατόν.

Στην επαρχία Τζιλίν, όπου καταγράφηκαν χιλιάδες κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, οικοδομήθηκαν οκτώ νοσοκομεία εκστρατείας και δύο κέντρα καραντίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...