Κίνα: Επίσημη εκτίμηση ότι το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει με κορονοϊό

Την εκτίμηση ότι το 80% του πληθυσμού της Κίνας έχει ήδη μολυνθεί με κορονοϊό διατύπωσε ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σχολιάζοντας τις μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους (εκτιμάται ότι θα υπάρξουν περίπου 5 δισεκατομμύρια μετακινήσεις στην αχανή και πολυπληθή χώρα), ο Γου Ζουνγιού με ανάρτησή του στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo παραδέχθηκε ότι οι μετακινήσεις αυτές μπορεί να διαδώσουν την πανδημία, αυξάνοντας τις μολύνσεις σε μερικές περιοχές. Εκτίμησε ωστόσο ότι η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της Covid-19 στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή, καθώς όπως είπε το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μολύνσεις από Covid έχουν περάσει την κορύφωσή τους, προσθέτοντας ότι πόλεις και επαρχίες σε όλη τη χώρα καταγράφουν κάμψη σε ό,τι αφορά στα νέα κρούσματα.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μεγάλη αύξηση του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία την εβδομάδα 9-15 Γενάρη, τη μεγαλύτερη από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19 ανερχόταν σε 63.307 την εν λόγω εβδομάδα, αυξημένος κατά 70% σε σύγκριση με την προηγούμενη, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επικαλείται τα επίσημα στοιχεία από το Πεκίνο. Πρόκειται για ρεκόρ νοσηλειών σε διάστημα μίας εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας πριν από περίπου τρία χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...