Κίνα: Νέα τεστ κορονοϊού σε εκατομμύρια ανθρώπους – Σε απομόνωση χιλιάδες κάτοικοι

Την έξαρση του κορονοϊού προσπαθούν να περιορίσουν οι αρχές στο Πεκίνο, η οποία συνδέεται με ένα μπαρ 24ωρης λειτουργίας, γνωστό για το φθηνό αλκοόλ. Πλέον εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να υποβληθούν σε υποχρεωτικά τεστ για τον Covid-19 και χιλιάδες άλλοι σε lockdown.

Η έξαρση σχεδόν 200 κρουσμάτων συνδέεται με το Heaven Supermarket Bar, που είχε μόλις ανοίξει καθώς οι περιορισμοί στο Πεκίνο χαλάρωσαν την περασμένη εβδομάδα. Η Κίνα θέλει να πετύχει την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων.

Η επανεμφάνιση κρουσμάτων COVID δημιουργεί επίσης νέες ανησυχίες για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Η Κίνα μόλις τώρα κατάφερε να ξεφύγει από το βαρύ πλήγμα που επέφερε το διάρκειας δύο μηνών lockdown της Σαγκάης, της πολυπληθέστερης πόλης της χώρας και νευραλγικού εμπορικού κέντρου, που προκάλεσε τριγμούς στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Την 6η Ιουνίου τα εστιατόρια του Πεκίνου άρχισαν και πάλι να δέχονται καθήμενους πελάτες, ύστερα από διάστημα ενός και πλέον μήνα από την επιβολή διάφορων περιορισμών για την COVID στην πόλη 22 εκατ. κατοίκων. Πολλά εμπορικά κέντρα, γυμναστήρια και άλλοι χώροι ήταν κλειστοί, η λειτουργία μέρους του δικτύου μέσων μεταφοράς της πόλης είχε ανασταλεί, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονταν με τη μέθοδο της τηλεργασίας.

Πηγή: CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...