Κίνα: Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να απομονώσουν τη Ρωσία είναι σενάριο χειρότερο της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Πεκίνο, οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να απομονώσει τη Ρωσία και να αυξήσει την επιρροή της στον ευρασιατικό χώρο θα μετατραπούν σε ένα σενάριο χειρότερο της ένοπλης σύγκρουσης στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της κινεζικής Global Times.

«Στις ΗΠΑ, θέλουν να απομονώσουν τη Ρωσία για να εξαλείψουν τον μεγάλο κίνδυνο, σε αντίθεση με την Ευρώπη που θέλει να την αλλάξει», δήλωσε στην εφημερίδα ο Wang Yiwei, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας.

Ο εμπειρογνώμονας υποστήριξε τα επικριτικά σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με στόχο τις ΗΠΑ που έκανε στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με Κινέζους πολιτικούς επιστήμονες, δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και Δύσης στο εγγύς μέλλον και «τα μέρη που σχετίζονται με την κρίση στην Ουκρανία πρέπει να είναι προετοιμασμένα για τα χειρότερα σενάρια. Ο στόχος των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρος, να νικήσουν τη Ρωσία».

“Ο στόχος της Ρωσίας είναι επίσης αρκετά σαφής. Με το πυρηνικό όπλο, ποιος θα είναι διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμό;” δήλωσε ειδικός στην εφημερίδα.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών είπε ότι όλες οι καταστάσεις κατά τις οποίες η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο προσδιορίζονται σαφώς στο στρατιωτικό της δόγμα. Σημείωσε ότι η Μόσχα δεν είχε θέσει αυτό το θέμα, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι είχε υποδείξει τα σχέδια του Κιέβου να αποκτήσει τέτοια όπλα μαζικής καταστροφής πριν από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης το απαράδεκτο των προσπαθειών της Ουάσιγκτον «να φέρει ολόκληρη την υδρόγειο στην πίσω αυλή της».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...