Κίνα: Όσες δυνάμεις στηρίζουν την Ταϊβάν ότι «παίζουν με τη φωτιά»

Ταϊβάν - ΗΠΑ / Σημαίες - χάρτης
Φώτο Αρχείου / Ταϊβάν – ΗΠΑ / Πηγή: TWITTER

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου υποθέσεων για την Ταϊβάν του κινεζικού ΥΠΕΞ Μάο Σιαογκουάνγκ «προειδοποίησε» χτες όσες δυνάμεις στηρίζουν την Ταϊβάν ότι «παίζουν με τη φωτιά», προσθέτοντας ότι το Πεκίνο δεσμεύεται και με τη νέα χρονιά «για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» και τη «συντριβή πλεκτανών για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν». Εκτίμησε δε ότι «η κακόβουλη στήριξη της “ανεξαρτησίας της Ταϊβάν” αποτελεί σκόπιμη πρόκληση μεταξύ (κάποιων) στοιχείων σε λίγες ξένες χώρες».

Όλα αυτά όταν οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν ανακοίνωσαν ασκήσεις «για τη διατήρηση της ασφάλειας του εναέριου χώρου και της εθνικής ασφάλειάς μας».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ δήλωσε πως η Γερμανία επεξεργάζεται μια νέα στρατηγική για την Κίνα, στο πλαίσιο μιας πιο «νηφάλιας» προσέγγισης για τις σχέσεις των δύο πλευρών και θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από το Πεκίνο. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αύριο, μεθαύριο ή σε 10 χρόνια, ίσως έρθει η στιγμή που η Κίνα θα περάσει τα σύνορα (…) Εάν η Κίνα επιτεθεί στην Ταϊβάν, οι σχέσεις μας με την Κίνα θα αλλάξουν επίσης θεμελιωδώς, όπως συμβαίνει με τη Ρωσία», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε ακόμα...