Κίνα: Παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι διασώστηκαν μετά από 14 μέρες

Διάσωση ανθρακωρύχων στην Κίνα

Διασώστες στην Κίνα ελευθέρωσαν 11 ανθρακωρύχους, οι οποίοι ήταν παγιδευμένοι υπόγεια για 14 ημέρες μετά από μία έκρηξη. Οι περισσότεροι ήταν σε καλή κατάσταση. Παρ’ ολ’ αυτά υπάρχουν ακόμα 10 ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι, όπως αναφέρουν κρατικά ΜΜΕ.

Αξιωματούχοι είπαν την Πέμπτη ότι μπορεί να χρειαστούν άλλες δύο εβδομάδες για να ανοίξουν έναν άξονα διάσωσης μέσω μπλοκαρίσματος για να φτάσουν στην ομάδα των 10.

Ένας από τους άνδρες που έφτασαν στην επιφάνεια τραυματίστηκε, αλλά αρκετοί έδειχναν να περπατούν, υποστηριζόμενοι από εργαζόμενους διάσωσης και φορούσαν μαύρο πανί πάνω από τα μάτια τους, πριν απομακρυνθούν από ασθενοφόρο.

Τα ορυχεία της Κίνας είναι από τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο. Καταγράφηκαν 573 θάνατοι που σχετίζονται με τα ορυχεία το 2020, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Ορυχείων.

Η έκρηξη στις 10 Ιανουαρίου στο ορυχείο Hushan στην Qixia, μια μεγάλη περιοχή παραγωγής χρυσού υπό τη διοίκηση του Yantai στην παράκτια επαρχία Shandong, παγίδευσε 22 εργαζόμενους περίπου 600 μέτρα (2.000 πόδια) υπόγεια.

Ένας ανθρακωρύχος είναι γνωστό ότι πέθανε. Περισσότεροι από 600 διασώστες έχουν εργαστεί στο σημείο για να προσεγγίσουν τους άντρες.

Με πληροφορίες από: Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...