Κίνα: «Πιθανό να είναι πυρηνικό» το τέταρτο αεροπλανοφόρο που κατασκευάζεται

Πλοίο Αεροπλανοφόρο Κίνας
Αεροπλανοφόρο Shandong Κίνας

Η Κίνα κατασκευάζει το τέταρτο αεροπλανοφόρο της καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη ναυτική της δύναμη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το πλοίο είναι «πιθανό να είναι πυρηνικό», αναφέρει νέα έκθεση το Σάββατο, αναφέροντας πηγές κοντά στον στρατό της χώρας.

Η South China Morning Post επικαλούμενη ένα πρόσωπο κοντά στο κινεζικό ναυτικό ανέφερε ότι οι ναυπηγοί «επιθυμούν να κάνουν μια σημαντική ανακάλυψη» με την κατασκευή του τέταρτου μεταφορέα.

“Θα είναι ένα τεχνολογικό άλμα για τη ναυπηγική βιομηχανία”, ανέφερε η πηγή στο Post.

Μια άλλη ανώνυμη πηγή είπε επίσης στη δημοσίευση ότι Κινέζοι αξιωματούχοι μελετούν μια πρόταση «να χρησιμοποιήσουν την πυρηνική ενέργεια για τον τέταρτο αερομεταφορέα».

Το άτομο δεν είπε εάν είχε ληφθεί τελική απόφαση, αλλά είπε στο Post ότι θα ήταν «μια πολύ τολμηρή απόφαση που είναι γεμάτη προκλήσεις».

Η κατασκευή του τέταρτου πλοίου, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει για δύο χρόνια, συνεχίστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο κινεζικοί αερομεταφορείς που ήδη λειτουργούν και ένας τρίτος που αναμένεται να ξεκινήσει φέτος – κανένας από αυτούς δεν διαθέτει πυρηνική ικανότητα.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...