Σοβαρές πλημμύρες που προκλήθηκαν έπειτα από τον τυφώνα Γουτίπ που έπληξε τη νότια Κίνα είχαν ως συνέπεια να εκκενωθεί μια περιοχή με σχεδόν 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μεγάλες περιοχές της πόλης Ζαοτσίνγκ στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ πλημμύρισαν, με τα νερά να καλύπτουν ολόκληρους δρόμους και να δημιουργούν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Διασώστες χρησιμοποίησαν βάρκες για να μεταφέρουν κατοίκους σε ασφαλές μέρος, ενώ άλλες εικόνες έδειχναν τους διασώστες να περπατούν μέσα στα νερά για να βοηθήσουν εγκλωβισμένους ανθρώπους. Μάλιστα, οι πλημμύρες έχουν επηρεάσει περίπου 183.000 κατοίκους στην κομητεία Χουαΐτζι του Ζαοτσίνγκ.
Ο τυφώνας Γουτίπ χτύπησε τη Χαϊνάν στις 13 Ιούνη, προτού μετακινηθεί προς τη Γκουανγκντόνγκ το περασμένο Σάββατο, ενώ τη Δευτέρα οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μετά από πλημμύρες που προκλήθηκαν από τον Γουτίπ.



