ΚΙΝΑΛ – Ελληνική Λύση – ΜΕΡΑ25: «Εθνική συναίνεση» για να «τρέξουν» οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί

Βουλή - Συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών τους 26/08/2020
Φώτο Αρχείου / Βουλή – Συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για οριοθέτηση των αντίστοιχων θαλάσσιων ζωνών τους 26/08/2020 / Πηγή: Eurokinissi

«Εθνική συναίνεση» για να «τρέξουν» οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που έχουν βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή ζήτησαν και οι πολιτικοί αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ, της «Ελληνικής Λύσης» και του ΜΕΡΑ25.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, Μ. Κατρίνης, όχι μόνο δεν διαφώνησε με το «πολεμικό ανακοινωθέν» του πρωθυπουργού για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά έψεξε τον πρωθυπουργό ότι «συνηθίζει και σε αυτή την κρίση να μην επιδιώκει την εθνική συνεννόηση. Εχει την ψευδαίσθηση ότι όλα μπορεί να τα χειριστεί μόνος του», όταν έχει τόσο πρόθυμους όπως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να βοηθήσουν.

Ζήτησε συνολικά συνεννόηση των κομμάτων και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκανε σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε και εξακολουθεί να έχει εθνικά υπεύθυνη στάση και ισχυρά πατριωτικά στοιχεία στις επιλογές του. Για αυτό και στήριξε την αμυντική Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αλλά και την προμήθεια των νέων και σύγχρονων οπλικών συστημάτων» που θέλει το ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, κάλεσε την κυβέρνηση να μην «ποντάρει» μόνο στις ΗΠΑ αλλά να κάνει «πολυπολικές και ανεξάρτητες πολιτικές επιλογές», ανάλογα με τι συμφέρει περισσότερο την αστική τάξη. Δείχνοντας ότι το πρόβλημά του δεν είναι η αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων εκτός συνόρων, αλλά το στρατόπεδο ιμπεριαλιστή που θα επιλέξουν ανέφερε με νόημα πως «ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε πει ότι η Ελλάς πηγαίνει όπου κρίνεται απαραίτητο για το εθνικό της συμφέρον. Αυτό να επαναλάβετε, γιατί αυτό είναι το σημαντικό».

Από το ΜέΡΑ25 ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για την αποστολή ελληνικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, είπε ότι «ο Βλ. Πούτιν επέλεξε να εισβάλει στην Ουκρανία, κανένας δεν του το επέβαλε, ούτε οι Ουκρανοί ούτε η Ουάσιγκτον ούτε το ΝΑΤΟ ούτε κάποια θεία δύναμη», καλύπτοντας εντελώς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ενώ όπως τα άλλα αστικά κόμματα ανήγαγε λίγο – πολύ την ΕΕ σε εγγυητή της ειρήνης.

Δείτε ακόμα...