ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ: Ίδια πολιτική με τη Ν.Δ. στην Πυροσβεστική

Πυροσβεστικό Πυρκαγιά Εύβοια 2019
Φώτο Αρχείου / Από την πυρκαγιά στην Εύβοια το 2019 σε δασική περιοχή NATURA / Πηγή: Eurokinissi

Αυτοί που ως ΠΑΣΟΚ άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου όταν έκαναν το 1998 με τον Νόμο 2612/1998 την εγκληματική, αντιεπιστημονική επιλογή διαχωρισμού της καταστολής από την πρόληψη στον τομέα της Δασοπροστασίας. Διατήρησαν ενεργούς όλους τους αντιδασικούς νόμους και απαξίωσαν την δασική υπηρεσία.

Έβαλαν εμπόδια στον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Π.Σ. διατηρώντας την στρατιωτικοποίηση της δομής τους όπως επιβλήθηκε από την δικτατορία.

Δεν έκαναν τις απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρά καθιέρωσαν για πρώτη φορά στο Π.Σ. το καθεστώς ομηρίας των συμβασιούχων πυροσβεστών. Δεν φρόντισαν για την ανανέωση του εναέριου στόλου αεροπυρόσβεσης και του μηχανολογικού εξοπλισμού του Π.Σ. και δεν χρηματοδότησαν τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και του εξοπλισμού του.

Αυτοί που ευθύνονται εξ αιτίας αυτών των πολιτικών που εφάρμοσαν στην 8ετή κυβερνητική τους θητείας μέσα στην περίοδο των 22 ετών που μεσολάβησαν από το 1998 μέχρι σήμερα, για την απώλεια  2.263.870 καμένων δασικών εκτάσεων δηλαδή το 42,31% του συνόλου που καταστράφηκαν.

Όποια κριτική και αν κάνουν ως ΚΙΝΑΛ μέσα σε σποτάκια στον μέχρι πρότινος κυβερνητικό τους εταίρο την Ν.Δ. στην εφαρμογή των αντιδασικών πολιτικών, δεν πείθουν για την αθωότητα και τις προθέσεις τους, γιατί τα διαχρονικά εγκλήματα στην Πελοπόννησο το 2007, το ΜΑΤΙ το 2018 σε βάρος του λαού και των δασικών οικοσυστημάτων έχουν και την δική τους υπογραφή!  

Μιχαήλ Μιχαήλ,
Ανθυποπυραγός ε.α.

Δείτε ακόμα...