ΚΙΝΑΛ: Τώρα και μετά – Προτάσεις για την ενίσχυση του κεφαλαίου

Γεννηματά - ΚΙΝΑΛ

Το ΚΙΝΑΛ έδωσε στην δημοσιότητα 7 προτάσεις της για την αντιμετώπιση της κρίσης. Τα μέτρα στοχεύουν στην αύξηση της κρατικής παρέμβασης με παχυλά πόσα στην καπιταλιστική οικονομία.

  1. Τόνωση της ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγυημένα δάνεια και επιδοτήσεις από το κράτος.
  2. Τόνωση  της ρευστότητας των αγροτών και αναστολή πληρωμής των οφειλών.
  3. Τόνωση της ανταγωνιστικότητας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στη διαμονή, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.
  4. Δραστική μείωση των βαθμών που απαιτούνται για τους εργαζόμενους, του επιδόματος ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες. Το ειδικό επίδομα να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους.
  5. Ζητά να καταργηθεί το άρθρο 9 της ΠΝΠ που προβλέπει μείωση των μισθών κατά 50%.
  6. Να δοθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
  7. Ένταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών και χορήγηση επιδόματος Πάσχα στους ένστολους.

Υπογραφή ΚΙΝ.ΑΛ. σε ό,τι αντεργατικό είναι θεσμοθετημένο

Θυμίζουμε ότι όλο το αντεργατικό πλαίσιο που σήμερα αξιοποιείται και επεκτείνεται, έχει διαμορφωθεί διαχρονικά και εναλλάξ από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, στην γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η κατάσταση των ανέργων, το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, η θηλιά των μικρομεσαίων από τα μονοπώλια,  όλα αυτά έχουν και την υπογραφή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει ούτε μία φράση για κατάργηση αυτών των διαχρονικών αντιλαϊκών μέτρων. Ακόμα και η πρόταση για κατάργηση του άρθρου 9, δεν αναιρεί την εκ περιτροπής ή τις ευέλικτες μορφές εργασίας, διότι το ΚΙΝΑΛ δεν θέτει τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει καμία κριτική για την εμπορευματοποίηση της υγείας. Για την οποία το ΚΙΝΑΛ στηρίζει και σήμερα τη ΝΔ στα μέτρα. Υποκριτική ευαισθησία για τους συνταξιούχους που ισοπέδωσαν και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Οι αυτοαπασχολούμενοι θα συνεχίσουν να είναι αντιμέτωποι με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις στα δικαιώματά τους. Το ίδιο και οι φτωχοί αγρότες.

Προσωρινή ευαισθησία για να  χρυσωθεί το χάπι ενίσχυσης του κεφαλαίου. Να κρυφτεί πίσω από αυτά, ο πραγματικός αντίπαλος που δημιουργεί τα λαϊκά προβλήματα, το κεφάλαιο και η εξουσία του.

Μέτρα που οι εργαζόμενοι θα βιώνουν και την επόμενη μέρα. Και κυρίως θα είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν την αύξηση των κρατικών δαπανών και τα νέα δάνεια στις επιχειρήσεις, πολύ περισσότερο σε μια εποχή νέας επαπειλούμενης οικονομικής κρίσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...