Κινέζος πρέσβης: «Η αλλαγή συνόρων διά της βίας μπορεί να ακολουθηθεί και σε άλλα μέρη της Ευρώπης»

Σημαίες, Ελλάδα- Κίνα
Πηγή: Eurokinissi

Την ώρα που ο νέος Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα επαναλαμβάνει τα περί εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων και ασφάλειας, κτλ, κτλ, ο πρέσβης της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ εξαπολύει ευθεία επίθεση στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τις ευθύνες τους στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο.

«Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες γι’ αυτόν τον πόλεμο και ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ ίσως προκάλεσε τον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα αποδυναμώνουν τη Ρωσία και ελέγχουν την Ευρώπη εις βάρος των Ουκρανών με τον στόχο της διατήρησης της παγκόσμιας ηγεμονίας τους», είπε ο Κινέζος πρέσβης.

Ταυτόχρονα, σημειώνει πως «Η Ελλάδα ανησυχεί για την πρακτική της αλλαγής συνόρων διά της βίας, φοβούμενη ότι μπορεί να ακολουθηθεί και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Η Κίνα αντιλαμβάνεται πλήρως αυτή τη θέση και έχει ξεκαθαρίσει ότι η αρχή της εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας πρέπει να γίνεται σεβαστή και να στηρίζεται και οι ανησυχίες ασφάλειας κάθε χώρας πρέπει, επίσης, να γίνονται σεβαστές και να αντιμετωπίζονται».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «η κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εξυπηρετεί το συμφέρον καμιάς πλευράς. Υπάρχει η ελπίδα ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές θα επιλύσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου και των συνομιλιών, απέχοντας από πράξεις που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν την ένταση και να εργαστούν μαζί ώστε να διατηρήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο κ. Σιάο επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες γι’ αυτόν τον πόλεμο και ακόμα και ο Πάπας Φραγκίσκος σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ ίσως προκάλεσε τον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα αποδυναμώνουν τη Ρωσία και ελέγχουν την Ευρώπη εις βάρος των Ουκρανών με τον στόχο της διατήρησης της παγκόσμιας ηγεμονίας τους».

Δείτε ακόμα...