Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Για το θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ

Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών αναφέρει τα εξής:

«Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή της, για το θάνατο του Χρήστου Μιχαλόπουλου, 17χρονου ρομά, μετά από πυροβολισμό αστυνομικού της ΟΠΚΕ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ζητούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του εγκλήματος στην ανάκριση, να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν.

Δεν πρόκειται για “μεμονωμένο ατυχές περιστατικό”, μετράμε νεκρούς ανθρώπους από όπλα αστυνομικών, όπως ρομά, πρόσφυγες, μετανάστες και άλλους. Όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο που ο λαός μας αγωνίζεται να επιβιώσει σε συνθήκες ακρίβειας, ανέχειας, συνολικής επίθεσης στα δικαιώματά του. Λυπούμαστε να διαπιστώνουμε πως στο χώρο της αστυνομίας υπάρχουν δυνάμεις που υπηρετούν τυφλά τις κυβερνητικές κατασταλτικές πολιτικές, στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και της νεολαίας και προκαλούν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του λαού.

Απευθυνόμαστε σε εκείνους τους εν ενεργεία συναδέλφους μας που μέσα στο αντιλαϊκό – κατασταλτικό κλίμα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στην αστυνομία, κρατούν ακόμη την αξιοπρέπειά τους και σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τα λαϊκά δικαιώματα. Τους καλούμε να μην στέκονται τυφλά όργανα καταστολής. Έχουν δικαιώματα, έχουν και γνώμη και λόγο. Να μην συμβιβάζονται με την εξελισσόμενη αστυνομική βία, αυθαιρεσία και την καταστολή. Να μην έρχονται σε σύγκρουση με τον αγωνιζόμενο λαό. Να καταδικάσουν την κρατική βία και τρομοκρατία που υλοποιούν οι ειδικές μονάδες καταστολής, οι ΟΠΚΕ, η ΔΡΑΣΗ, οι ΜΑΤ κ.α. Οι κατασταλτικές αυτές ομάδες πρέπει να καταργηθούν. Συνάδελφοι, διαχωρίστε τη θέση σας από την εγκληματική επίθεση του αστυνομικού της ΟΠΚΕ να πυροβολήσει τον 17χρονο ρομά. Ζητήστε και εσείς να υπάρξει πλήρης διερεύνηση, καμιά συγκάλυψη και να αποδοθούν ευθύνες. Γιατί όλοι το γνωρίζουμε, πως δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί δολοφόνοι.

Δείτε ακόμα...