Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει

Στιγμιότυπο από βίντεο με την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη εναντίων απεργών - 06/04/2022
Στιγμιότυπο από βίντεο με την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκη εναντίων απεργών – 06/04/2022

Την απρόκλητη επίθεση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ) και την άγρια καταστολή που ακολούθησε καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, η οποία σημειώνει “Η κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης δεν θα περάσει“.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων (ΜΑΤ) και την άγρια καταστολή που ακολούθησε, σε βάρος απεργών διαδηλωτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η επίθεση της αστυνομίας είχε στόχο απεργούς εργάτες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τη σύλληψή τους και στη συνέχεια τη μεταφορά τους στα δικαστήρια.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καταγγέλλει την κυβέρνηση, για τις μεγάλες ευθύνες που έχει για την καταστολή του λαού της Θεσσαλονίκης, που κινητοποιήθηκε για να διαδηλώσει στο λιμάνι και να διατρανώσει την αντίθεσή του στη συγκέντρωση Νατοϊκού στρατιωτικού υλικού. Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι ψεύτικες κατηγορίες που αποδίδονται στους συλληφθέντες και να αφεθούν ελεύθεροι.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της εμπλέκει ολοένα και περισσότερο τη χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας.

Η Κ.ΑΠ.Α καλεί τους απόστρατους αστυνομικούς να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στον πόλεμο, για να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας σ΄ αυτόν, για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, καθώς και να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις στη χώρα μας, που αποτελούν ορμητήρια πολέμου. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλου του ελληνικού λαού. Γιαυτό και κανένας αστυνομικός δεν πρέπει να επεμβαίνει με την καταστολή σε βάρος του λαού, που αγωνίζεται ενάντια στον πόλεμο, για την ειρήνη και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Δείτε ακόμα...