Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών: Με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις απαντάμε στις παροχές – κοροϊδία στους συνταξιούχους

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ)
Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α.)

Δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οργανώνουν οι συνταξιούχοι το επόμενο διάστημα, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα τους για ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους. Απέναντι στην κοροϊδία της κυβέρνησης με τις αυξήσεις – ψίχουλα, που για εκατοντάδες χιλιάδες απ’ αυτούς ήταν απλά …λογιστικές, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια εξανεμίζουν το εισόδημά τους, δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, δεν αναμένουν «σωτήρες», αλλά οργανώνονται και διεκδικούν.

Οι πρώτες μεγάλες συγκεντρώσεις που καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξουχικές Οργανώσεις προγραμματίζονται για την Τρίτη 14 Φλεβάρη, σε Αθήνα (10.30 π.μ. στα Προπύλαια) και Θεσσαλονίκη (10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου). Στην κινητοποίηση στην Αττική καλεί η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) τονίζοντας ότι για τους απόστρατους τα «μέτρα στήριξης» της κυβέρνησης, δεν αποτελούν καμία ουσιαστική ανακούφιση, καθώς καλύπτουν ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχουν υποστεί εδώ και 13 χρόνια.

Για παροχές – κοροϊδία κάνει λόγω η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών (ΚΑΠΑ) η οποία καλεί σε συμμετοχή στο παναττικό συλαλλητήριο των συνταξιούχων.

Αναφέρει στο κάλεσμα της:

Την Τρίτη, 14 Φλεβάρη και ώρα 10.30 στην Αθήνα, στα Προπύλαια, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις προσκαλούν σε παναττική συγκέντρωση των συνταξιούχων για να διαμαρτυρηθούν για τις παροχές-κοροϊδία της κυβέρνησης στις συντάξεις, που δεν καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό, ούτε τις τεράστιες απώλειες που έχουμε υποστεί τα τελευταία 13 χρόνια. Με τις συντάξεις του Φλεβάρη, αποδείχτηκαν περίτρανα τα κυβερνητικά ψέματα, αφού χιλιάδες συνταξιούχοι δεν είδαμε ούτε ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.

Επειδή δεν βάζουμε την αξιοπρέπεια και τις ανάγκες μας εργαλείο στην προεκλογική προπαγάνδα των κομμάτων που άσκησαν εξουσία, ούτε προσδοκούμε τίποτε από τους επίδοξους σωτήρες, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών (Κ.ΑΠ.Α) συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, μαζί με όλους τους συνταξιούχους και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στην κύρια και τις επικουρικές συντάξεις. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Κατάργηση της παρακράτησης για την Υγεία.
  • Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
  • Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ.
  • Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική – λαϊκή κατοικία.

Επίσης, η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλούμε όλους τους συναδέλφους μας απόστρατους και εν ενεργεία, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να βοηθήσουν από το υστέρημά τους, τους δοκιμαζόμενους από τον καταστρεπτικό σεισμό, λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

Δείτε ακόμα...