Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε Χαλκίδα, Καρδίτσα και Καλαμάτα

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούστηκε δυνατά και στην πόλη της Χαλκίδας το απόγευμα της Τρίτης και στην συγκέντρωση αλλά και στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Εργαζόμενοι, νεολαία, συνταξιούχοι, γυναίκες, εκπρόσωποι συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου και εξέφρασαν την αλληλεγγύης τους στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Κατήγγειλαν τη βάρβαρη και δολοφονική ισραηλινή κατοχή, αλλά και την «υποκρισία» πίσω από την οποία επιχειρείται να κρυφτεί η αιτία για τη σημερινή κατάσταση, απαιτώντας παράλληλα να σταματήσει άμεσο βομβαρδισμός της Γάζας και κάθε εμπλοκή του ελληνικού κράτους.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απεύθυνε ο Γιάννης Τζαβάρας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, καλώντας τους εργαζόμενους της περιοχής να δυναμώσει σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά η έκφραση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και η καταδίκη της βαρβαρότητας που βιώνουν.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Γρανέτα Τσιβίκα, δημοτικός σύμβουλος Χαλκιδέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην Καρδίτσα

«Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη! Καμία εμπλοκή στη σφαγή!», βροντοφώναξαν σωματεία και μαζικοί φορείς της Καρδίτσας, με την συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα. Οι διαδηλωτές, παρά τη δυνατή βροχή, απαίτησαν με τα συνθήματα τους να μπει φρένο στο αιματοκύλισμα των Παλαιστινίων ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλαν την κυβέρνηση της ΝΔ, που στηρίζει το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Στην Καλαμάτα

Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος! Αυτό το μήνυμα στάλθηκε και από τη μαζική σε συμμετοχή συγκέντρωση εργαζομένων, νεολαίας, λαϊκού κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Μεσσηνίας, συνδικάτων και λαϊκών φορέων, το βράδυ της Τρίτης.

Τα συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά και οι απαιτήσεις να σταματήσει τώρα το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από την επιθετικότητα του Ισραήλ με τις «πλάτες» ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, να επιστρέψει άμεσα η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» από την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που μόνο κινδύνους δημιουργούν και για το λαό και τη νεολαία της, ακούστηκαν δυνατά στην πόλη και πέρα από αυτή.

«Μαμά πως γράφεται η Ειρήνη-Με αγώνες παιδί μου», ανέφερε στο πανό του ο Σύλλογος για τα δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ), μέσα σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα. Οι συμμετέχοντες, καλούσαν ταυτόχρονα σε συνέχιση του αγώνα και για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές, αλλά και καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, καθώς και να αναγνωριστεί το Παλαιστινιακό Κράτος σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με απαγγελία ποιήματος από ηθοποιό-σκηνοθέτη Κώστα Χαλκιά, ενώ ακολούθησε ανάγνωση ίδιου κειμένου από τη Λυδία Άιζενμπαχ,  γεωπόνο, φλαουτίστα,  παλαιστινιακής καταγωγής κάτοικο δεύτερης γενιάς της πόλης. Ακούστηκαν επίσης αντιπολεμικά τραγούδια από τη Μαρία Μαριάννα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε Σύριος μετανάστης δεύτερης γενιάς, κάτοικος της πόλης. Η κεντρική ομιλία, πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Οικονομάκο,  μέλος Επιτροπής Ειρήνης, Δημοτικό Σύμβουλο Καλαμάτας, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το «παρών» έδωσε, τέλος, πολυμελής αντιπροσωπεία της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Θοδωρή Μπολέτη.

Δείτε ακόμα...