Κινητοποιήσεις συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις και όχι κοροϊδία

Κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αθήνα

Με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι, έστειλαν το αποφασιστικό μήνυμα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίζουν τον αγώνα τους όλη την επόμενη περίοδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Με τις σημερινές τους δυναμικές κινητοποιήσεις οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, απαίτησαν:

  • Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να αποδίδεται στις αναπηρικές συντάξεις ολόκληρη η Εθνική σύνταξη.
  • Να ισχύσει η παράλληλη ασφάλιση στους ασφαλισμένους πριν το 2016.
  • Κατάργηση της παρακράτησης για την υγεία.
  • Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα μας.
  • Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην  υγεία.
  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Μαζική και μαχητική η παναττική κινητοποίηση στην Αθήνα

Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία, κάνουμε καθαρό από εδώ τώρα ότι δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα, δεν συμβιβαζόμαστε με επιδόματα, σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με την ολοκλήρωση της μαζικής παναττικής κινητοποίησης έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα που είχε κατακλυσθεί από συνταξιούχους. Συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα όλη την επόμενη περίοδο, εντείνουμε την πάλη μας, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία, αλλά και για την σωτηρία των σπιτιών του λαού από τους πλειστηριασμούς.

Οι συνταξιούχοι είχαν αποστείλει υπόμνημα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Οικονομικών. Καθώς στο υπουργείο δεν βρισκόταν κανένας υπουργός για συνάντηση με αντιπροσωπεία, δόθηκε η απάντηση στους συνταξιούχους ότι θα οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θοδωρή Σκυλακάκη.

Με τα συνθήματά τους, έξω από το υπ. Οικονομικών οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων διεκδίκησαν, «αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου».

«Όλοι στον δρόμο ξεσηκωμός για να μην πεινάσει ο λαός», το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία από τα Προπύλαια προς το Σύνταγμα. Συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το υπ. Εργασίας πραγματοποιώντας σύντομη στάση. «Αυτό το υπουργείο δεν είναι εργασίας είναι του κεφάλαιου και της εργοδοσίας», ακούστηκε χαρακτηριστικά. 

Νωρίτερα στην Αθήνα, τα Προπύλαια γέμισαν από συνταξιούχους της Αττικής, που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Σύσσωμοι οι ομιλητές διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι δούλεψαν, πάλεψαν και πλήρωσαν για να πάρουν συντάξεις και δικαιώματα και όχι φιλοδωρήματα. Επανέλαβαν την απαίτησή τους για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και όχι κοροϊδία.

Μίλησαν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, ο Ερμόλαος Λινάρδος, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Τέλης Κάντας, από τους συνταξιούχους των επικουρικών ταμεία, ο Χρήστος Κολοβός, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, η Γιώτα Φραγκούλια, από τους συνταξιούχους δικηγόρους, ο Γιώργος Πεπόνης, από τους συνταξιούχους των ΕΛΤΑ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς, ο Αναγνώστης Μουμτζής, από την ΠΕΣ-ΝΑΤ και ο Κώστας Τζατζάνης, από τους συνταξιούχους μηχανικούς.

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών, της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, του ΣΦΕΑ.

Δείτε ακόμα...