Κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, Υπουργείο Εξωτερικών
Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, Υπουργείο Εξωτερικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Αυτή την ώρα εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικών Συλλόγων, της ΟΓΕ, Συλλόγων ΕΒΕ και μαζικών φορέων πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας  στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ», αναφέρει το πανό που έχουν ανοίξει στο σημείο.

«Σύννεφα πολέμου  και στη γειτονιά μας, συναγερμός παντού για μας και τα παιδιά μας», «Οι βάσεις και το ΝΑΤΟ  μπλέκουν το λαό  όχι στο νέο μακελειό», «Καμία συμμετοχή  καμία εμπλοκή έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοι», είναι κάποια απο τα συνθήματα που φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι.

Στο ψήφισμά της, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή αναφέρει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει βαρύτατες ευθύνες. Εμπλέκει τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, επιδιώκει να παίξει τον ρόλο του καλού μαθητή για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα.

Μέσω των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και υποδομών από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο κατά άλλων λαών. Ταυτόχρονα, ο λαός μας στοχοποιείται».

Σημειώνει παράλληλα, αναφερόμενη στις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, πως «καταρρίπτονται στην πράξη οι μύθοι ότι ο ρόλος του μπροστάρη στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια μπορεί δήθεν να εγγυηθεί την ασφάλεια, την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας μπροστά στην τουρκική επιθετικότητα».

Απευθύνει δε κάλεσμα: «Ολοι στον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Να μη χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις! Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!».

Δείτε ακόμα...