Κινητοποίηση ΦΣ σε Πανεπιστημιούπολη και Πολυτεχνειούπολη ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ
Πανεπιστημιακή Αστυνομία έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ / Πηγή: Eurokinissi

Με τη συνοδεία ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ομάδων ΔΙΑΣ και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επιχειρείται να ξεκινήσει η δράση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ.

Άμεση είναι η απάντηση των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας που διοργανώνουν αυτή την ώρα συγκέντρωση στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης και της Πολυτεχνειούπολης, όπου  έκανε «πρεμιέρα» η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Καλούν όλους τους φοιτητές να δώσουν τώρα το «παρών» στην κινητοποίηση. 

Επίσης, αύριο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 8 π.μ στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε και κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο ψήφισμά τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση φέρνει τις πρώτες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας γύρω από τα Πανεπιστήμια, ξεκινώντας από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ.

Εδώ και 1 χρόνο οι φοιτητές και φοιτήτριες μέσα από τους Συλλόγους μας εμποδίσαμε στην πράξη την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, τους οδηγήσαμε από αναβολή σε αναβολή, βάζοντας εμπόδια στην ένταση της καταστολής!

Σε μία περίοδο που οι οικογένειές μας στενάζουν από την ακρίβεια, που χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες έρχονται αντιμέτωποι με την έλλειψη εστιών και τα υπέρογκα νοίκια, που η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει “πιάσει πάτο”, η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει 50 εκατομμύρια για την πανεπιστημιακή αστυνομία, για κάμερες και τουρνικέ μέσα στις σχολές μας! Επιλέγει μάλιστα να δυναμιτίσει το κλίμα στις σχολές εν μέσω εξεταστικής!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα από όλο το προηγούμενο διάστημα! Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας έρχεται να διασφαλίσει την όλο και μεγαλύτερη είσοδο των επιχειρήσεων στα ιδρύματά μας, με βάση τις κατευθύνσεις του νέου νόμου-πλαίσιο που ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο η κυβέρνηση! Είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα των managers και των συμβουλίων ιδρυμάτων, τα οποία θα διαχειρίζονται την περιουσία του Πανεπιστημίου, χτυπώντας ουσιαστικά τη φοιτητική μέριμνα.

Αυτό που φοβούνται είναι η μαζική αντίδραση των φοιτητών στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας! Την οργανωμένη διεκδίκηση μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους για το Πανεπιστήμιο και τις σπουδές που μας αξίζουν στον 21ο αιώνα!

Οι φοιτητές δεν θα δεχτούμε να δίνουμε τα μαθήματα της εξεταστικής μας, επιτηρούμενοι από τους “ρόμποκοπ” της πανεπιστημιακής αστυνομίας!

Δυναμώνουμε τον αγώνα να μείνει στα χαρτιά ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη στο σύνολό του!

Η κυβέρνηση να το βάλει καλά στο μυαλό της: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν πρόκειται να μπει μέσα στις σχολές μας!». 

Δείτε ακόμα...