Κινητοποίηση μαθητών στο υπουργείο Παιδείας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας

Κινητοποίηση μαθητών έγινε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, καθώς τα αιτήματά τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους παραμένουν αναπάντητα

Οι μαθητές των Λυκείων, που έχουν ήδη επιστρέψει στις τάξεις, δηλώνουν ότι τα σχολεία άνοιξαν, με μόνο νέο μέτρο τα self tests που όπως τονίζουν από μόνα τους δεν επαρκούν. Ζητούν για άλλη μια φορά, ουσιαστικά μέτρα θωράκισης των σχολείων, για την προστασία της υγείας των ίδιων, των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών τους, μέτρα που, όπως επισημαίνουν, εδώ και ένα χρόνο αρνείται να πάρει η κυβέρνηση.

Παράλληλα ζητούν να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που μέσα στην πανδημία προώθησε η κυβέρνηση. Ειδικά για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, σημειώνουν πως δεν γίνεται καλύτερη η παιδεία, αλλά προστίθεται ένας ακόμη φραγμός για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο. Ζητούν να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, να μην γίνουν προαγωγικές εξετάσεις και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής . Ζητούν επίσης εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις καθηγητών.


Την κινητοποίηση διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, στον οποίο μετέφερε τα παραπάνω αιτήματα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ξεκαθαρίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί ενώ το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την ανοικτή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, την Κυριακή 25 Απριλίου στο μικρό θεατράκι της Γκράβας.

Δείτε ακόμα...