Κινητοποίηση πυροσβεστών στα Ιωάννινα

Κινητοποίηση Πυροσβεστών στα Ιωάννινα
Κινητοποίηση Πυροσβεστών στα Ιωάννινα

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Σεπτέμβρη η ένστολη κινητοποίηση των πυροσβεστών στα Ιωάννινα, που διοργάνωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ). Οι πυροσβέστες που συσπειρώνονται στην ΕΑΚΠ τόνισαν ότι θα συνεχίσουν να διεκδικούνε αγωνιστικά, την ενίσχυση των υπηρεσιών και της Πολιτικής Προστασίας με κρατική χρηματοδότηση, την κατάργηση του νόμου 4662/2020 και όλων των συναφών νομοθετημάτων, την κάλυψη των ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, την μονιμοποίηση όλων των 5ετών και των συμβασιούχων πυροσβεστών, την κατάργηση του Κανονισμού Μεταθέσεων, την Ένταξη του επαγγέλματος στα Βαρέα, Επικίνδυνα και Ανθυγιεινά, την Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στην Εργασία, την χρηματική αποζημίωση για την υπερεργασία.

Επεσήμαναν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για μεγαλύτερη συμμετοχή των πυροσβεστών στις κινητοποιήσεις.

Ακόμη και στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ανέδειξαν τις ευθύνες των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών του σωματείου (Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου) και της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), που με τη στάση που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα απέναντι στα σοβαρά προβλήματα των πυροσβεστών, απογοήτευσαν την πλειοψηφία των συναδέλφων – μελών του σωματείου μας, οι οποίοι έδειξαν την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους με την αποχή τους και από την σημερινή κινητοποίηση.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Χριστίνα Τουλκιερίδου, όπου δήλωσε ότι τα Σωματεία του Εργατικού κέντρου Ιωαννίνων, είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την στήριξη μας στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας πυροσβεστών. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας. Για να μπορούν να μας προστατεύουν, να προστατεύουν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας πρέπει να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, να έχουν χρόνο ξεκούρασης, να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση, μέσα προστασίας. Ήρθαμε εδώ για να δηλώσουμε ότι δεν είναι μοιραίο στο 21 αιώνα οι συνθήκες ζωής και εργασίας να χειροτερεύουν, να καταστρατηγείτε το ωράριο και ο ελεύθερος χρόνος για την οικογένεια, την ψυχαγωγία και την ξεκούραση, οι πυροσβέστες να μην είναι ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Διεκδικούμε μαζί με τους συναδέλφους μας να είναι όλο το προσωπικό της πυροσβεστικής μόνιμο, να γίνουν όσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απαιτούνται. Διεκδικούμε να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, για να μην καίγονται τα δάση μας το καλοκαίρι.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...