Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας για ανοιχτές σχολές

Κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας

Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα Σάββατο φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας στο πλαίσιο του αγωνιστικού προγράμματος που εντείνεται έχοντας στο επίκεντρο το αίτημα για ανοιχτές σχολές με ασφάλεια.

Ξεκινώντας από το Σύνταγμα, έκαναν πορεία μέσω της οδού Ερμού στο Μοναστηράκι, μοιράζοντας  ενημερωτικό υλικό με τα αιτήματά τους, με την κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι εδώ και τρία εξάμηνα και την κυβέρνηση, αντί να σχεδιάσει και να πάρει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, να επιδίδεται σε αντιδραστικές ρυθμίσεις που στοχεύουν ενάντια στις διεκδικήσεις τους. 

«Αυτή η πανδημία είναι… μαγική, τουρίστα δεν κολλάει, κολλάει φοιτητή»,  «αυτή η πανδημία είναι κολλητική μόνο στη διαδήλωση και μέσα στη σχολή», ήταν χαρακτηριστικά συνθήματα σε πανό και πικέτες για να αναδείξουν τις αντιφάσεις των κυβερνητικών αποφάσεων για άνοιγμα του Τουρισμού και άλλων δραστηριοτήτων με τις σχολές να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές..

Καταδίκασαν τα μέτρα καταστολής που ψήφισε η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά πως δεν θα περάσουν και τόνισαν τη σημασία που έχει η επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας και πρακτικών ασκήσεων για κάθε ειδικότητα, προκειμένου να μάθουν ολοκληρωμένα την επιστήμη τους. 

Οι φοιτητές καταγγέλλουν την ιδιαίτερα έντονη αστυνομική παρουσία στην κινητοποίηση, η οποία κατέληξε στο Θησείο. Εκεί, ανανέωσαν το ραντεβού για την συγκέντρωση που διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας την Δευτέρα 17 Μάη, στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.  

Δείτε ακόμα...