Κινητοποίηση στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ ενάντια στην κρατική βία μετά την εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Με σύνθημα «στην βια του συστήματος και την καταστολή, οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή», η ΚΝΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εν ψυχρώ πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

«Καμία συγκάλυψη – Καμία ανοχή στην κρατική βία», αναφέρει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε νωρίτερα.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ συγκεντρώθηκαν στον σταθμό Κατεχάκη του μετρό και πραγματοποίησαν πορεία στο υπουργείο.

«Σε κάθε περίπτωση η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, δίκαια εξοργίζει και δίκαια δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται, στο έδαφος της υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και την νεολαία», σημείωσε ο Ιάσωνας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας στην συγκέντρωση.

«Οι δυνάμεις καταστολής προετοιμάζονται και ακονίζουν τα νύχια τους όσο στη χώρα μας απλώνεται η ανέχεια από την ακρίβεια την ενεργειακή φτώχεια, τον πληθωρισμό στα ύψη. Μπορεί κανείς να προβλέψει τι θα γίνει εάν αύριο στην θέση του 16χρονου βρεθεί μια μάνα, που δεν θα πληρώσει ένα από τα βρεφικά γάλατα που φυλάσσονται με αντικλεπτικά από τα σούπερ μάρκετ;», σημείωσε τονίζοντας ότι «η κρατική καταστολή και βία, δεν αφορά μεμονωμένα περιστατικά, αλλά είναι ο κανόνας. Είναι ο κανόνας, στο σάπιο σύστημα που με νόμο εφαρμόζει το δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων” που στοχεύει με όλα τα μέσα και τους τρόπους τον “εχθρό λαό”».

Ο Ιάσωνας Φανός, τόνισε ότι «η στάση της αστυνομίας, του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη και προκλητική, λίγες μόνο ώρες μετά τον εν ψυχρό πυροβολισμό. Και αναρωτιόμαστε μήπως τυχόν συνδέεται και με την ατιμωρησία, συνήθως, των αστυνομικών που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, και με πολλά άλλα που δίνουν αέρα στα πανιά του αυταρχισμού».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ – ΠΑΣΣΕ, που συμμετείχε στην κινητοποίηση σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν τέσσερα θύματα σε ένα χρόνο από αστυνομική αυθαιρεσία. Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, να μην υπάρχουν συγκαλύψεις, εκφράζουμε την καταπιεσμένη οργή των Ελλήνων τσιγγάνων».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ. Επίσης ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης.


Δείτε ακόμα...