Κινητοποίηση των πυρόπληκτων σήμερα στις 10 πμ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα

Κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο από την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας
Κατάληψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο από την Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι πυρόπληκτοι της Αχαΐας και της Ηλείας, με στόχο την αποκατάσταση την καταβολή άμεσα και στο 100% των αποζημιώσεών τους μετά τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τις περιοχές τους. Σήμερα, με καλέσματα των συντονιστικών επιτροπών τους, θα προχωρήσουν σε κοινή παράσταση στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου στην Πάτρα στις 10πμ, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στην Ηλεία την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, με παράσταση στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας του νομού. 

Για το σκοπό αυτό, ήδη πραγματοποιούνται περιοδείες και ενημερώσεις στα χωριά των δύο νομών, από τις συντονιστικές επιτροπές των πυρόπληκτων, που φλέπουν, ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, να μην έχει πραγματοποιηθεί καμιά ουσιαστική παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων τους, αντίθετα, μέρα – με τη μέρα αυτά να οξύνονται. 

Ακολουθούν τα καλέσματα για την αυριανή και τις επόμενες κινητοποιήσεις, της Συντονιστικής Επιτροπής προστασίας των δασών και της λαϊκής περιουσίας, Νομού Αχαϊας, καθώς και της Συντονιστικής Επιτροπής Νομού Ηλείας.

Τέρμα πια στον εμπαιγμό, αποζημιώσεις στο 100%

Βρισκόμαστε 1 μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν δάση, σπίτια, περιούσιες, χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες. Μέσα σε αυτό το μήνα οργανώθηκε ο αγώνας, έγιναν συγκεντρώσεις, περιοδείες και διαμαρτυρίες ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές, να μην μείνει κανείς στο δρόμο και να παραμείνουμε στον τόπο μας.

Όμως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τα δίκαια αιτήματα μας, μιας και:

  • Δίνει πετσοκομμένη αποζημίωση και όχι στο 100% της καταστροφής. Μάλιστα βάζει διάφορες προϋποθέσεις που θα αποκλείσει με αυτόν τον τρόπο αρκετούς ακόμα και από αυτά τα ψίχουλα.
  • Δεν δίνει καμία αποζημίωση σε καταστροφές που έγιναν σε μέσα, εργαλεία, τροφές κλπ.
  • Δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των κατεστραμμένων καλλιεργειών, με ειδικές αποζημιώσεις τα επόμενα χρόνια ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγή και να φτάσει στα επίπεδα πριν τις καταστροφές.
  • Δεν παίρνει συγκεκριμένα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε προληπτικά μέτρα αντιπυρικής προστασίας, για να μην ξανακαιγόμαστε στην 1η πυρκαγιά.

Και σαν να μην έφταναν αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα ακρίβειας, που είναι γροθιά στο στομάχι στον εναπομείναν εισόδημα, μας βάζει εμπόδια στην συνέχιση της αγροτικής παραγωγής και έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα προβλήματα που έχουμε με τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνονται στην σταφίδα, στις ελιές και το λάδι, τα σκαμπανεβάσματα στο γάλα.

Καμία εμπιστοσύνη στις εξαγγελίες της κυβέρνησης, καμία επανάπαυση!

Παίρνουμε κουράγιο από τις κινητοποιήσεις σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο λαός της χώρας μας. Δύναμη μας αποτελεί η οργάνωση μας, ο συλλογικός αγώνας.

Δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα, αν δεν δοθεί λύση και στο τελευταίο αίτημα, έστω και αν αφορά ένα και μόνο πυρόπληκτο.

Τώρα κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, οργανώνουμε συνελεύσεις στα πυρόπληκτα χωριά και τους αγροτικούς συλλόγους για τα επόμενα βήματα και ταυτόχρονα προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 10:00 στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Συντονιστική επιτροπή προστασίας των δασών και της λαϊκής περιουσίας, Νομού Αχαϊας

Σύσκεψη πυρόπληκτων Ηλείας
Από την συγκέντρωση στην Αρχαία Ολυμπία όπου συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Δελτίο Τύπου

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων Ηλείας συνεχίζει την δραστηριότητα με στόχο τα δίκαια αιτήματα μας να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση και τους κρατικούς φορείς. Η συμμετοχή του κόσμου μας δίνει την δύναμη να εντείνουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να μην φύγει κανείς από τον τόπο του, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου μήνα.

Τις μέρες που πέρασαν πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις σε χωριά σε συνεργασία με τις τοπικές επιτροπές πυρόπληκτων και τους Αγροτικούς Συλλόγους. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση στη Καυκωνία, την Παρασκευή στο Χελιδόνι, το Σάββατο στη Νεμούτα και την Κυριακή το μεσημέρι στο Λάλα.

Σε όλες αυτές τις συσκέψεις κυριαρχεί η αγανάκτηση που υπάρχει στο κόσμο που βλέπουν 40 μέρες μετά τις πυρκαγιές να παλεύουν να πάρουν τα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση και ταυτόχρονα να τρέμει η καρδιά τους όταν ακούν για έντονα καιρικά φαινόμενα αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες περιοχές.

Όλοι που συμμετέχουν εκφράζουν την ανάγκη που χρειάζεται να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν για να καταφέρουν να μείνουν στο τόπο τους.

Στις συνελεύσεις που έγιναν αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στις εξής κινητοποιήσεις:

  • Την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί παράσταση της Επιτροπής στις 10:00 πμ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας στη Πάτρα σε συνεργασία με την συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων της Αχαΐας, προκειμένου να επιδοθεί και το ψήφισμα των φορέων που την συγκροτούν, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με την διάθεση της σοδιάς μας.
  • Την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε κινητοποίηση στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε τις συνελεύσεις στα χωριά γιατι η δική μας δύναμη είναι η επαφή με τον κόσμο και η συμμετοχή όλων μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...