ΚΚΕ: Άμεση έγκριση Ειδικής Άδειας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα ΑμεΑ

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Βουλευτές του ΚΚΕ με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά την άμεση έγκριση Ειδικής Άδειας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα ΑμεΑ. Ακολουθεί η ερώτηση:

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατά το παρελθόν έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 6125/01-03-2019, 386/26-08-2019, 2838/07-01-2020 καθώς και την Επίκαιρη Ερώτηση 1085/28-09-2020 σχετικά με τη μέριμνα για τα στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν την επιμέλεια τέκνων ΑμεΑ.

Ωστόσο από πρόσφατο έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) διαπιστώνουμε ότι στελέχη με τέκνα ΑμεΑ διαμαρτύρονται, διότι μετά την υποβολή της αναφοράς για τη λήψη της απόφασης χορήγησης της ειδικής αδείας, η έγκριση αυτής κοινοποιείται μετά από 5 μήνες, από την απόφαση της υγειονομικής επιτροπής. Αυτό έχει ως συνέπεια στο διάστημα των πέντε μηνών που μεσολαβεί για την έκδοση της απόφασης, τα στελέχη να λαμβάνουν την κανονική τους άδεια για ικανοποίηση των αναγκών του τέκνου τους.

Μάλιστα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα ΑμεΑ, πρόσφατα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να συγκεντρώσουν και πάλι τα απαραίτητα έγγραφα, με τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω κορονοϊού. Διαπιστώνουν για μια ακόμη φορά ότι η ειδική άδεια που χορηγείται για το ΑμεΑ τέκνο, με το διάστημα των πέντε μηνών ή και περισσότερο που μεσολαβεί για την έγκρισή της, δεν είναι για ένα χρόνο αλλά περίπου για πέντε ή έξι μήνες.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να μειώσει στο ελάχιστο τον χρόνο έκδοσης και κοινοποίησης της απόφασης χορήγησης της ειδικής αδείας, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τέκνα ΑμεΑ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη μείωση στο ελάχιστο των διαδικασιών και του χρόνου έκδοσης και κοινοποίησης της απόφασης χορήγησης της ειδικής αδείας για τα στελέχη που έχουν τέκνα ΑμεΑ, ώστε τα στελέχη να μην χρησιμοποιούν την κανονική τους άδεια για τις ανάγκες των ΑμεΑ τέκνων τους;”

Δείτε ακόμα...