ΚΚΕ: Άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Πειραιας
Πηγή: Eurokinissi

Σε ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών προχώρησαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την άμεση καταβολή των οδοιπορικών εξόδων στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ακολουθεί η ερώτηση:

“Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Κεντρικής Ελλάδας διανύουν το πέμπτο έτος από την εφαρμογή του νόμου 4336/2015 άρθρο 15 της υποπαραγράφου Δ9 της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 (Α΄ 94), το οποίο ανάφερε: «Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη) και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (πρώην  Ναυτιλίας και Αιγαίου), εντός αποκλειστικής προθεσμίας εννέα (9) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, καθορίζονται το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής των δαπανών μετακίνησης εσωτερικού και η αποζημίωση εκπαίδευσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας».

Έκτοτε με ευθύνη των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν διαδοχικές παρατάσεις προθεσμιών έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος.

Το τρέχον έτος διανύεται το πέμπτο έτος, από την ημέρα εφαρμογής του νόμου για την πληρωμή των οδοιπορικών του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ παρέλαβε τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει την ίδια πολιτική της μη πληρωμής των οδοιπορικών.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει καταθέσει τις ερωτήσεις 5145/16-04-2018 και 6653/20-05-2020 και έχει απαιτήσει την πληρωμή των οδοιπορικών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα καταβάλλει τα οδοιπορικά στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος στο βαθμό μάλιστα που έχει παρέλθει περισσότερο από μία πενταετία, από την ημέρα καταβολής τους;”

Δείτε ακόμα...