ΚΚΕ: Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε πυροσβέστη

ΚΚΕ Βουλή
Πηγή : Eurokinissi

Με ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη προχώρησαν βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με την χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού σε πυροσβέστη, όπως ορίζεται από τη νομοθεσία που ισχύει για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Είχε προηγηθεί σχετική παρέμβαση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ).

Ακολουθεί η ερώτηση:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), πυροσβέστης που υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευσίνας, και αντιμετωπίζει οικογενειακά προβλήματα, δεν του χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού, όπως ακριβώς προβλέπεται από τη νομοθεσία. 

Η συγκεκριμένη άδεια τεσσάρων (4) ημερών εκ των οποίων η μια (1) ημέρα αφορά κανονική άδεια, αποτελεί ένα από τα έκτακτα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της διασποράς της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Χορηγείται και στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στο ένστολο προσωπικό, προκειμένου να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων στις οποίες φοιτούν τα τέκνα τους. 

Με απόφαση της κυβέρνησης, η χρήση άδειας ειδικού σκοπού, παρατείνεται μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.

Ο πυροσβέστης παρά το γεγονός ότι προσκόμισε όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έχει δύο ανήλικα τέκνα και η σύζυγός του υποβλήθηκε πρόσφατα σε εγχείρηση, ενημερώθηκε από την υπηρεσία ότι ορίζεται σε υπηρεσία την Κυριακή 12 Απριλίου. 

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο ο πυροσβέστης δήλωσε με αναφορά του στην υπηρεσία, ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί να του χορηγείται η άδεια ειδικού σκοπού όπως προβλέπεται, διότι είχε και τα δύο ανήλικα τέκνα που δεν μπορούσε να αναθέσει σε κανέναν την επίβλεψή τους, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αναγκάστηκε να προσέλθει για εκτέλεση υπηρεσίας έχοντας μαζί και τα παιδιά του. 

Η Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας τον έθεσε «εκτός υπηρεσίας», ενέργεια που οδηγεί σε πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για τη χορήγηση στον πυροσβέστη της άδειας ειδικού σκοπού, στο σύνολό της όπως προβλέπεται, καθώς και την παύση κάθε πιθανής δίωξής του;

Δείτε ακόμα...