ΚΚΕ: Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών

Δημήτρης Κουτσούμπας
Πηγή: Eurokinissi

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος με την δήλωση του Γενικού Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα, για την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών, ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των υγειονομικών, στηρίζουμε τις δράσεις τους και τα δίκαια αιτήματά τους, για την ένταξή τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, για μαζικές προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Διεκδικούμε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο όλων των ασθενών που εισάγονται στα δημόσια νοσοκομεία και συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων. Μέτρα για την προστασία της μητρότητας και του παιδιού.

Απαιτούμε να τροποποιηθούν οι οργανισμοί των των νοσοκομείων, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, να επανέλθουν οι μισθοί των υγειονομικών στα επίπεδα του 2009, να αποκατασταθούν επιδόματα εορτών και αδείας. Όλα αυτά χρειάζεται να γίνουν σήμερα, να μην χαθεί άλλος χρόνος, για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, για να στηριχθούν αυτοί οι εργαζόμενοι που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία του λαού.

Δείτε ακόμα...