ΚΚΕ: Επανακατάθεση επίκαιρης ερώτησης για το πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Σαντορίνης

papanastasis
Φώτο Αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Αντισυνταγματάρχης ε.α των Ειδικών Δυνάμεων / Πηγή: Eurokinissi

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ επαναφέρει για άλλη μια φορά το πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Σαντορίνης, στη Βουλή με τη μορφή Επίκαιρης Ερώτησης.

Διαβάστε ολόκληρη την Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τους Πυροσβέστες παρακάτω:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Για το πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Σαντορίνης

Με την από 15 Οκτωβρίου 2020 και με αριθμό 563 ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, έθεσε για μία ακόμη φορά το χρόνιο και οξυμένο πρόβλημα στέγασης των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Σαντορίνης. Το πρόβλημα δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με τις μυστικές από τον ελληνικό λαό και τη Βουλή συμφωνίες παραχώρησης που υπέγραψε με την ιδιωτική εταιρία Fraport που εκμεταλλεύεται τα περιφερειακά αεροδρόμια. Αυτή την απαράδεκτη τακτική συνεχίζει απαρέγκλιτα και η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μία από τις συνέπειες αυτής της συμφωνίας είναι να βρίσκονται ακόμη μία φορά μπροστά στο ενδεχόμενο του ξεσπιτώματος, πυροσβέστες που εργάζονται στον Αερολιμένα Σαντορίνης και φιλοξενούνται μέχρι και της 31 Οκτωβρίου σε σπίτι που παραχωρήθηκε από ιδιώτη, για την προσωρινή κάλυψη των στεγαστικών τους αναγκών.

Εκατοντάδες πυροσβέστες μετατίθενται σε νησιά με εντολή της υπηρεσίας τους χωρίς καμία επιπλέον οικονομική παροχή, για να υπηρετήσουν, στα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια της Fraport. Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης που δόθηκαν στην από 25/05/2020 Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, δεν πράξατε απολύτως τίποτε.

Το αποτέλεσμα αυτής της κυνικής αδιαφορίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι μετατιθέμενοι πυροσβέστες στην Σαντορίνη, είναι οι μεν παραμένοντες στο νησί να βρίσκονται για ακόμη μία φορά μετά τις 31 Οκτωβρίου μετέωροι για το που την κεφαλήν κλίναι. Οι δε πρόσφατα μετατιθέμενοι, μπροστά στο δίλημμα να αντιμετωπίσουν όλα όσα υπέστησαν οι προηγούμενοι συνάδελφοι τους που αντικατέστησαν, υποχρεώθηκαν να νοικιάσουν καταλύματα με τεράστια ενοίκια που μαζί με τα άλλα έξοδά τους ξεπερνάνε το μισό μισθό τους.

Οι εν λόγω πυροσβέστες όχι μόνο έχουν παραχωρηθεί για να προσφέρουν υπηρεσίες σε ιδιωτική επιχείρηση, αποκομμένοι από τον κεντρικό σχεδιασμό για την πυροπροστασία, αλλά είναι υποχρεωμένοι να επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα εγκατάστασης τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα της στέγασης με αξιοπρεπείς όρους και χωρίς τη δική τους οικονομική επιβάρυνση, για όλους τους πυροσβέστες που μετατίθενται στον Αερολιμένα Σαντορίνης;

Ο Βουλευτής

Παπαναστάσης Νίκος

Δείτε ακόμα...